Yanlış Numara (film, 1995)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yanlış Numara
TürüDram
RenkRenkli
Yapım yılı1995; Türkiye
Süre99 dakika
DilTürkçe

Yanlış Numara, televizyon filmi. Gazeteci, yazar ve senarist Hanefi Söztutan'ın bir hikâyesinden uyarlanan ve yönetmenliğini İslam Gemici'nin yaptığı 60 dakikalık filmde başrolleri Reha Yeprem ile Melda Gür oynadılar.

1994 yılında çekimleri yapılan film, 1995 yılında bitirildi.

Çekimin yapıldığı 1994 yılında patlayan ekonomik kriz, filmin montajlanıp, seslendirilmesine engel olmuş, bunun üzerine stüdyo çalışmalarının yapılması için yaklaşık bir yıl beklemek gerekmişti.

Filmin müziklerini Safa Yeprem ile Erol Güldiken yaptı.Duygusal bir film olan Yanlış Numara filminde, yönetmen İslam Gemici, kameraman Aşkın Sağıroğlu'nun başarılı çalışmaları sonucu, seyirciyi rahatsız etmeyen bir atmosfer oluşturmayı başarmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kısıtlı bir bütçeyle çekilen filmde, gazeteci Murat (Reha Yeprem) bir gece daktilosunun başında yazı yazarken, sağa sola anlamsızca telefonlar açan Funda (Melda Gür) tarafından taciz edilir. Çalışma temposunun bozulmasını istemeyen Murat, Funda'ya öfkelenir. Birkaç dakikalık konuşma sonucunda, Funda'nın lösemi (kan kanseri) hastası olduğunu anlayan Murat, gazeteci kimliğinin verdiği merakla konuşmayı sürdürür.

Ertesi akşam ve sonraki akşamlar da Murat'a telefon eden ve kendi numarasını delikanlıya vermeyen Funda, günler sonra bir akşam, yakında "düğünü" olacağını söyleyerek "veda" eder.

Genç kızın ölmek üzereyken yaptığı konuşmadan dolayı duygulanan Murat, gözyaşları içinde kalır.