Yanal koital pozisyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yanal Koital Konumu sayfasından yönlendirildi)
Yanal koital konumunu gösteren bir çiftin resmi.

Yanal koital konumu, Masters ve Johnson tarafından İnsan Cinsel Tepkisinde tanımlanan bir seks konumudur. Konum, denedikten sonra heteroseksüel katılımcıların %75'i tarafından tercih edildi.

Yöntemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu konuma geçmek, partnerlerin kadının üstte konumda, penisin kadına girmesiyle başlar ve ardından:

  1. Erkek, sol eliyle kadının sağ bacağını hafifçe kaldırır.
  2. Erkek yataktan dizini kaldırmadan sol dizini bükmeye başlar. Bunun yerine sol dizini bükerken dışarı doğru kaydırarak sol iç uyluğunu tavana doğru açar. Sol bacağını yukarı ve dışa doğru kaydırıyor ta ki sağ dizinin altından geçene kadar.
  3. Bu sırada kadın sola doğru eğilir ve ağırlığını sol dizine yükler. Bu, kaldırdığı sağ bacağını arkasından düzeltmesine ve partnerinin bükülmüş sol bacağına yerleştirmesine izin verir. Bu noktada penisin kaymamasına özen gösterilmelidir.
  4. Bacaklar değiştirildiğinde kadın erkeğin göğsüne doğru eğilir. Bedenini iki koluyla sıkıca bedenine doğru tutar.
  5. Birlikte, bedenin üst kısmının kaldığı yerde kadın sağına (erkek soluna) dönerler. Kadın kendini sağ dirseğine dayayabilir veya bir yastığa yaslanarak uzanabilir. Erkek pelvislerini birbirine bastırırken sırt üstü düz bir şekilde geri döner. Bu noktada erkek yatakta sırtüstü yatar ve kadının gövdesinin düzlemi erkeğinkine neredeyse diktir. Kadının omuzları neredeyse dikey, sol omzu sağ omzunun üzerinde. Gövdesi, pelvisi yatay olacak ve pelvisine dayanacak şekilde bükülmüştür. Kadının ağırlığı tamamen bedeninin sağ tarafında ve sağ dirseğinde.
  6. İlişkiye devam ederler.

Yararları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yan seks pozisyonları

Bu konum, erkeğin sağ kalçasına oturan kadının sol bacağı dışında, partnerleri hem yataktan (sırtındaki erkek, sağ omzundaki kadın ve gövde) tamamen desteklemiş halde bırakır. Erkek sırt üstü düz dururken, kadın hafifçe sağa doğru kıvrılır. Bedenleri yaklaşık 30°lik bir açı oluşturur ve partnerleri kadının ağırlığıyla sağ omzunda yüz yüze bırakır. Yastıklar her iki eşin başının altında kullanılır. Bedeninin gerektirmesi durumunda, kadının üst vücudunu desteklemek için daha fazla yastığa ihtiyaç duyulabilir.

Masters ve Johnson'a göre, yanal koital konumlamada kolaylık elde edildiğinde, erkek ya da kadın eşin sabitlenmesi yoktur. Herhangi bir yönde karşılıklı pelvik hareket özgürlüğü vardır ve kas krampları veya beden ağırlığının yorucu bir şekilde desteklenmesi gerekmeyecektir. Yanal koital konum, her iki cinsiyete de özgür cinsel ifade için esneklik sağlar. Bu konum, mevcut cinsel gerginlik düzeylerine bağlı olarak yavaş ya da hızlı pelvik darbeden tam bir özgürlükle hareket edebildiği için özellikle kadın için etkilidir.

Konum çiftler tarafından tekrarlandı ve ayrıca özellikle erkekte azalan baskı nedeniyle erken boşalma durumlarında önerildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]