Yürüyen Şato (roman)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yürüyen Şato
Howl's Moving Castle
YazarDiana Wynne Jones
ÜlkeBirleşik Krallık
Dilİngilizce
TürFantezi romanı
YayımNisan 1986
YayımcıGreenwillow Books
Methuen
Medya türüBaskı
Sayfa212
ISBN0688062334
OCLC12582402
Howl'un Kalesi serisi

Yürüyen Şato (İngilizceHowl's Moving Castle), Diana Wynne Jones tarafından yazılan bir fantastik çocuk kitabıdır. Howl'un Kalesi serisinin ilk kitabı olup ilk olarak 1986'da yayınlandı. Yıllık Boston Globe-Horn Kitap Ödülü'nde ikinci oldu ve yirmi yıl sonra Phoenix Ödülü'nü kazandı ve aynı adlı 2004 animasyon filmine uyarlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

18 yaşındaki Sophie Hatter, Market Chipping'de yaşayan üç kız kardeşin en büyüğüydü. Diğer kardeşleri çıraklık zamanları gelip evden ayrıldıklarında Sophie, babasının şapka dükkânında çalışmaktaydı. Ancak farkında olmadan Çöl Cadısı'nın kızgınlığını üstüne çekince korkunç bir büyünün etkisi altında kaldı. Sophie yaşlı bir kadına dönüşmüştür. Bu durumdan kurtulmasının tek yolu, Büyücü Howl'un tepelerde durmadan hareket eden şatosundan geçmektedir.

Sophie, büyünün bozulmasını sağlamak için kalpsiz Howl ile başa çıkmak, bir ateş ciniyle pazarlık yapmak ve Çöl Cadısı'yla mücadele etmek zorundadır. Bu macera sırasında hem Howl'un hem de kendisinin bilinmeyen ve olağanüstü yanlarını keşfeder.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]