Xirong

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Zhou Hanedanı Huaxia ve Siyi kozmografisi

Xirong (Çince: 西戎; pinyin: Xīróng; Wade–Giles: Hsi-jung; "Batılı savaşçılar"), öncelikle antik Çin'in batı uçlarında (modern Kansu ve Çinghay) ve çevresinde yaşayan çeşitli insanlardı. Shang Hanedanı kadar erken bir tarihte, Huaxia uygarlığı ile sık sık etkileşime giren Dört Barbar'dan biri olarak biliniyorlardı.[1] Genellikle, Zhou Hanedanı'ndan itibaren Guanzhong Ovaları'nın batısında ikamet ettiler.[2] Bazı eski Çin metinlerinde, belki de Çin uygarlığının insanlarıyla genetik ve dilsel olarak ilişkili olduklarından bahsedildi.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Waugh, Daniel C: Professor. "Silk Road Texts". University of Washington. 14 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2014. 
  2. ^ "Hun & Huns -- Political, Social, Cultural, Historical Analysis Of China -- Research Into Origins Of Huns, Uygurs, Mongols And Tibetans". www.imperialchina.org. 26 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2022. 
  3. ^ Nicola Di Cosmo, Ancient China and Its Enemies: The Rise of Nomadic Power in East Asian History ,Cambridge University Press, 2004 pp. 108-112.