Xenia Tchoumitcheva

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Xenia Tchoumitcheva ya da Xenia Tchoumi (Ксения Чумичёва, d. 5 Ağustos 1987; Magnitogorsk, Rusya), Rus-İsviçreli model, oyuncu, blog yazarı ve girişimci.

6 yaşındayken ailesi İsviçre'nin Lugano kentine göç etti. 2010 yılında Svizzera italiana Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. İtalyanca, Rusça, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İngilizce dahil altı dil bilmektedir.

Tchoumitcheva Merrill Lynch, Londra Hedge Fon Duet Grubu ve JP Morgan Chase gibi çeşitli finansal kurumlarda staj yaptı.

Başlangıç yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Xenia Magnitogorsk, Rusya'da 1987'de doğdu. Henüz 6 yaşındayken ailesi Lugano, İsviçre'ye göç ettiler. Tchoumi Lugano'da İsviçre ve İtalyan kültürüyle büyüdü ve bu sayede Londra'ya gittiğinde İtalyancayı anadili gibi konuşabilmekteydi.

2010 yılında Università della Svizzera italiana üniversitesinin Ekonomi bölümünü dereceyle bitirdi. 6 dili iyi dercede konuşabilmektedir.

Tchoumitcheva, Merrill Lynch, The London Hedge Fund Duet Group ve JP Morgan Chase gibi çeşitli finans kurumlarında çalışmaktadır. 2011'de JPMorgan Chase'deki stajının sonunda yöneticiler tam zamanlı bir iş teklif ettiler, ancak kendi işini kurmak için geri çevirdi.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Modellik ve moda ilgisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Xenia 12 yaşında modelliğe ilk adımını attı ve kısa bir süre içinde ülkesinde tanınan bir model oldu. 2006'da Miss Switzerland'ı birincilikle tamamladı. Ama ülkede bir tartışma yarattı.