WorldShift

Vikipedi, özgür ansiklopedi
WorldShift
GeliştiriciCreative Assembly Sofia Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıPlaylogic Entertainment
YapımcıBlack Sea Studios
TasarımcıVesselin Handjiev
PlatformMicrosoft Windows
Çıkış
  • AVR: Mayıs 2008
  • KA: 11 Kasım 2009
TürRol yapma oyunu
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Worldshift, 2008 yılında Black Sea Studios oyun geliştirme şirketi tarafından yayınlanan bilimkurgu rol yapma oyunudur.[1]

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

21 yüzyılda gizemli nesneler bilinen tüm Dünya uygarlığının sonunu getirmekteydi. Worldshift, binlerce yıl önce yazılmış bu efsane insanlık tarafından unutlmaya yüz tutmuştu. Geriye kalan Shard Zero adında gizemli nesnenin kantısı Dünya'ya salgın yayıyor ve yeniden şekillendiriyordu. İnsan ırkı kendine yeni medeniyet kurmuş ve 5 metropolda günlük yaşamlarını sürdürmekteydi. Dünyanın geriye kalanını kabileler, kökeni bilinnmeyen bir uzaylı ırkı ve salgından etkilenen hastalıklı insanlar oluşturuyordu.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda geliştirilmeye hazır bir beceri ağacı yerine çevreden edinilen taktik yapmaya olanak sağlayan, olağanüstü güçlere sahip ve keşfedilmeyi bekleyen relicler bulunmaktadır.Oyuncular rakipler ile mücadele edip görevleri tamamlanmalıdır. İki katmanlı bir birim sistemi vardır. Bunlar güçlü subay birimleri ve daha zayıf basit birimlerdir. Oyun CO-OP oynama şeklini olanak sunuyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2012.