Why Her

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Why Her
Why Oh Soo-jae
Tanıtım posteri
TürGizem
Hukuk
Romantik
Proje tasarımcısıStudio S
Viu
SenaristKim Ji-eun
YönetmenPark Soo-jin
BaşrolSeo Hyun-jin
Hwang In-youp
Huh Joon-ho
Bae In-hyuk
Bitiş müziğiI will love you - K.Will
BesteciPark Se-joon
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı16
Yapım
Yönetici yapımcıPark Young-soo
YapımcıHan Jeong-hwan
Park Bo-kyung
Kim Shin-ho
Görüntü yönetmeniHwang Chang-in
Kim Jung-gi
Gösterim süresi70 dakika
Yapım şirketiStudio S
VO Media
Yayın bilgileri
KanalSBS
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Yayın tarihi3 Haziran 2022 (2022-06-03) - 23 Temmuz 2022 (2022-07-23)
Dış bağlantılar

Why Her (Korece왜 오수재인가, romanizeWae Osujaeinga) Park Soo-jin tarafından yönetilen 2022 Güney Kore televizyon dizisidir. Başrolde Seo Hyun-jin, Oh Soo-jae olarak ve önemli rollerde Hwang In-youp, Huh Joon-ho ve Bae In-hyuk yer alıyor. 3 Haziran 2022'de SBS'de prömiyeri yapıldı ve 23 Temmuz'a kadar her Cuma ve Cumartesi saat 22:00'de (KST) yayınlandı.[1] Ayrıca belirli bölgelerde Viu'da akış için de kullanılabilir.[2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Oh Soo-jae (Seo Hyun-jin) yetenekli bir avukat ve Güney Kore'nin en iyi hukuk firması olan TK Hukuk Bürosu'nun en genç ortağıdır. Soo-jae, davaları kazanma arzusu ve aynı zamanda kendini beğenmiş ilkeleri tarafından yönlendiriliyor. Hayatını başarıya ulaşmak için yaşadı, ancak beklenmedik bir davaya karıştı ve Seojung Üniversitesi hukuk fakültesinde yardımcı profesör olarak çalışmak üzere rütbesi düşürüldü. Hukuk fakültesinde Oh Soo-jae, Gong Chan (Hwang In-youp) ile tanışır. Gong Chan acı dolu bir geçmiş yaşadı ama yine de sıcak bir kalbi var. Oh Soo-jae'ye aşık olur ve onu korumak için her şeyi yapar. Bu arada, Choi Tae-guk (Huh Joon-ho) TK Hukuk Bürosu'nun başkanıdır. Yasadışı veya ahlaksız olsa bile, arzularını tatmin etmek için her şeyi yapar.[3]

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

TK Hukuk Bürosu'nun en genç ortağı ve yıldız avukatı. Sadece başarının peşinde koşarken içi boş oldu. Beklenmedik bir olay nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kalır ve bir hukuk fakültesinde yardımcı profesör olmak için rütbesi düşürülür.
Yirmi yedi yaşında, sıcak ve masum bir hukuk fakültesi öğrencisi, ancak acı dolu bir geçmişi çarpık bir kaderle gizliyor. Bir anda göze çarpmıyor ama insanların duygularını anlayan ve onlara yardım etmeye ve onları rahatlatmaya çalışan sıcak bir genç adam. Bu nedenle, insanlar onun bol sevgi ile uyumlu bir ailede büyüdüğünü varsayıyorlar, ancak durum hiç de böyle değil.
Arzu karşısında iyilik ve kötülüğün sınırlarını aşan TK Hukuk Bürosu başkanı. Gücü var ve içsel duygularını gizliyor. Kendisine sadık olan Oh Soo-jae'ye göz kulak olur.
Seojung Üniversitesi hukuk fakültesinde ikinci sınıf öğrencisi ve Choi Tae-guk'un ikinci oğlu. Kimse fark etmeden açıkça konuşur ve sadece istediğini yapar. Özellikle ona ucuza davrananlar babası Choi Tae-guk ve ağabeyi Choi Joo-wan.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

TK Hukuk Bürosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Choi Tae-guk'un en büyük oğlu. TK Hukuk Bürosu'nun varisi. Hukuk fakültesindeyken aniden Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı ve Harvard Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra TK Hukuk Bürosu'nun denizaşırı bölümünde başarılı oldu ve yakın zamanda Kore'ye döndü. Başarısı birçok insanın sadakatinden ve sıkı çalışmasından geliyor, ancak aynı zamanda bunu kendi gücü ve yeteneği olarak görüyor.
TK Hukuk Bürosu'nda yardımcı avukat ve Hukuk Kliniği Merkezi misafir avukatı. Soo-jae'nin avukat yardımcısı, 'Bebek Oh Soo-jae' olarak adlandırıldı. Soo-jae'nin duygularını şaşırtıcı bir şekilde fark eden asabi bir kadındır, ancak heyecanlandığında sert sözleri ve eylemleri birdenbire ortaya çıkar. Soo-jae'ye herkesten daha fazla güveniyor ve takip ediyor ve konuk avukat ve Hukuk Kliniği Merkezi'nin güçlü bir ekip üyesi olarak görev yapıyor.
TK Hukuk Bürosu'nda ortak avukat. Açgözlülükle doludur, ancak yetenekten yoksundur, bu yüzden her zaman Oh Soo-jae tarafından itilir. Bir sonraki temsilci avukat olarak seçildikten sonra, Oh Soo-jae sinirlenir. Oh Soo-jae beklenmedik bir olayla kovulduğunda ve Choi Joo-wan baş avukat olarak katıldığında, ona hemen sadık kalır.
TK Hukuk Bürosu başkanı'nın genel sekreteri. Adından ziyade Şef Ha olarak anılmaya daha aşinadır. İfadesi hep aynı. Kökenleri hakkında polis, NIS ve gangsterler gibi çeşitli teoriler var... Ancak, hiç kimse onun nasıl Choi'nin genelkurmay başkanı olduğunu tam olarak bilmiyor.

Seojung Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Seojung Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde birinci sınıf öğrencisi ve Hukuk Kliniği Merkezi üyesi. Eski bir polis dedektifi idi. Az konuşan bir kadın ama iddialı ve güçlü. Karşı taraf Profesör Oh Soo-jae olsa bile durdurulamaz. Büyük davaların çözümünde çok önemli bir rol oynayan yetenekli bir dedektifti, ancak yozlaşmış bir dedektif olarak etiketlendiği için istifa etmek zorunda kaldı. Ondan sonra her şeyi bıraktı ve kendini çalışmalarına adadı ve Hukuk Fakültesi'ne girdi.
Seojung Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde birinci sınıf öğrencisi. TK Hukuk Bürosu Genel İşler departmanı eski çalışanı, Hukuk Kliniği Merkezi üyesi. Habersiz olduğu ve söylemesi gereken her şeyi söylediği söylenir, ama aslında insanlara iyi güvenir ve bu yüzden kolayca incinir. TK Hukuk Bürosu'nda çalıştığı dönemde stajyer bir avukatın cinsel tacizini üstlerine ihbar etti ve hemen işiyle bağlantısı kesildi. Hayal kırıklığı içinde dişlerini gıcırdatarak daha fazla çalıştı ve sonunda geçti. Başını belaya soktuğunda Soo-jae'den yardım alır ve onun hayranı olur.
Aynı zamanda eski bir idol stajyeri olan neşeli ve iyimser Seojung Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde birinci sınıf öğrencisi. Ayrıca, Hukuk Kliniği Merkezi üyesi. Gençken, yalnızca bir idol yıldızı olma niyetiyle bir stajyerin hayatına katlandı, ancak ajansı nedeniyle çıkış yapamadan mahvoldu. Ondan sonra cesareti kırıldı ve terk edilmiş bir insan gibi yaşadı, bu yüzden onunla oyun oynayan arkadaşlarıyla bir bilgisayar kafe kurdu ve ders çalışmaya başladı. Hayali gelecekte başkan olmak.
Seojung Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı, Kang Eun-seo'nun babası. Oh Soo-jae, Adli Araştırma ve Eğitim Enstitüsü'nde öğrenciyken profesördü. O zamanlar kendine güvenen ve masum olan Oh Soo-jae'ye bakan ve bir kamu savunucusu olarak mücadele eden Oh Soo-jae'nin TK Hukuk Bürosu'na alınmasına yardım eden oydu. Dünyada yaşamak için pek bir arzusu yok ve Başkan Choi sayesinde yerini bu şekilde koruduğunu düşünüyor.
Eski bir savcı ve şu anda Seojung Üniversitesi'nde profesör. On yıl önce, savcıyken, Kim Dong-gu'dan sorumlu savcıydı.
Bir hukuk fakültesi profesörü ve Min Young-bae'nin karısı. Oh Soo-jae'nin tam tersidir ve her zaman Soo-jae'yi kıskanır.

Hansu Group[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lee Geung-young - Han Sung-bum,[15] TK Hukuk Bürosu'nun en büyük müşterisi ve sponsoru olan Hansu Group'un Yönetim Kurulu Başkanı.
  • Park Shin-woo - Han Dong-oh,[16] Han Sung-bum'un oğlu. Hansu Group'un genel müdürü. Ona sıradan denir, ancak gerçek doğasını bastırır.
  • Jeon Jae-hong - Han Ki-taek, Hansu Group'un hukuk departmanı başkanı olan Başkan Han Sung-bum'un yeğeni. Amcası Han Sung-bum'a sadık ve kuzeni Han Dong-oh'ya itaatkar görünüyor, ancak gerçek niyeti farklı ve Başkan Choi Tae-guk'e gizlice sadık.

Oh Soo-jae çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lee Jong-nam - Yang Hwa-ja, Oh Soo-jae'nin annesi. Tamamen kızına bağımlıdır.
  • Nam Jung-woo - Oh Cheon-jae, Oh Soo-jae'nin ağabeyi. İrili ufaklı dolandırıcılık davalarına karışarak Soo-jae'yi çıldırtıyor.
  • Lee Seung-bin - Oh Young-jae, Oh Soo-jae'nin küçük erkek kardeşi.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Cha Chung-hwa - Chae Joon-hee,[17] Aile hekimliği profesörü ve Oh Soo-jae'nin tek arkadaşı. Açık sözlü sözleri ve öldürücü danışmanlığı ile popüler olan bir aile hekimliği hastanesinin müdürü.
  • Jo Dal-hwan - Gu Jo-gap,[18] Gong Chan'ın oda arkadaşı ve barında hizmet vermekten sorumlu.
  • Lee Kyu-sung - So Hyung-chil,[19] Gong Chan'ın oda arkadaşı ve barındaki mutfak görevlisi. Lüks bir otelde şef olmayı hayal ettikten sonra bir yıl hapis cezasına çarptırıldı çünkü bir çete kavgasına yakalandı.
  • Choi Young-joon - Yoon Se-pil,[20] SP Partners'ın temsilci direktörü, Kang Eun-seo'nun nişanlısı. Kang Eun-seo ve Jeon Na-jung'un adaleti için Baek Jin-ki ve Oh Soo-jae ile birlikte çalışır.
  • Jo Young-jin - Lee In-soo, Birlikte Gelecek İşçi Partisi üyesi, başkan adayı.
  • Won Hyung-hoon - Lee Si-hyuk, Lee In-soo'nun oğlu. Kayınpederi tarafından işletilen bir banka olan Sosyal Yardım Vakfı'nın başkanı.
  • Bae Hae-sun - Ji Soon-ok,[21] Gong Chan'a nazik davranan üvey annesi. Sonra, Gong Chan bir katil olarak suçlandığında, suçlunun kendisi olduğunu düşünür.
  • Kim Joong-don - Do Jin-myung,[22] Bir cinayet dedektifi.
  • Seo Jin-won - Kim Sang-man,[23] Gong Chan'ın babası.
  • Kim Ji-hwi - Yardımcı Doçent Park,[24] Hukuk Fakültesi'nde yardımcı doçent.
  • Lee Jin-hee - Shim Min-joo,[25] Bir hakim ve Seo Joon-myung'un eski karısı.
  • Hong Ji-yoon - Park So-young, Ahn Kang-hoon'un cinsel suçlarının kurbanı olduğunu iddia eden bir hayat kadını.
  • Lee Tae-sung - Ahn Kang-hoon, Başkan adayı ve Oh Soo-jae'nin ikinci sevgilisi olan geleceğin politikacısı. Daha sonra Park So-young'a tecavüz etmekten suçlu bulundu.
  • Hwang Ji-ah - Jeon Na-jung,[26] Gong Chan'ın parlak bir doğaya ve sevecen tavrına sahip sıcak kalpli üvey kız kardeşi. Kang cinsel saldırıya uğradığında Kang Eun-seo'ya yardım etti ve konuya karıştığı için öldürüldü.
  • Lee Chul-min - Hong Seok-pal, TK Hukuk Bürosu ve Hansu Group bünyesinde her türlü işten sorumlu olan Room Sarong'un başkanıdır ve Oh Soo-jae'yi inciten kişidir.
  • Kim Yoon-seo - Im Seung-yeon,[27] Choi Joo-wan'ın karısı.
  • Han Joo-hyun - Choi Jay, Choi Joo-wan ve Im Seung-yeon'un çocuğu.
  • Kim Han-joon - Noh Byung-chul, Jeon Na-jung'a tecavüz eden ancak daha sonra serbest bırakılan gerçek kötü adam.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kwon Sang-woo - Jung Hyun-soo,[28] Chae Joon-hee'nin kocası.
  • Jung A-mi - Başkan Park, Seo Joon-myung'un kayınvalidesi.
  • Kim Jong-tae - Oh Soo-jae'nin babası
  • Kim Min-kwang - Haber spikeri
  • Kwak Min-gyu - So-young'un avukatı
  • Park Ji-won - Park Ji-young, Park So-young'un küçük kız kardeşi.
  • Hong Woo-jin - Park Yeon-woo, Oh Soo-jae'nin Hansu Bio toz hasarı davasındaki rakibi.
  • Han Sun-hwa - Kang Eun-seo, Baek Jin-ki'nin gizli kızıdır ve Yoon Se-pil ile romantik bir ilişki içindedir. Geçmişte cinsel şiddet ve trafik kazası kurbanı.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu seçimi[değiştir | kaynağı değiştir]

10 Aralık 2020'de SBS, drama kadrosunu açıklayarak, aktris Seo Hyun-jin'in başrolü üstlendiği Why Oh Soo-jae adlı bir dizinin 2021'de yayınlanacağını bildirdi. Bir hukuk fakültesinde geçen romantik drama, Kim Ji-eun tarafından yazıldı ve Park Soo-jin tarafından yönetildi.[29] Dizide eksantrik profesör olarak yer alacağı doğrulandı.[30] Hwang In-youp ve Huh Joon-ho'nun da Ekim 2021'de ana kadronun bir parçası olduğu doğrulandı.[31]

Çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Senaryo okuması 19 Ekim 2021'de gerçekleşirken, çekimler aynı yılın Kasım ayında başladı ve 14 Haziran 2022'de tamamlandı.[32][33]

24 Ocak 2022'de eğlence sektöründen bir temsilci, geçen yıl çekimlere başlayan Why Her'in çekimlerinin, yönetmen Park Soo-jin'e COVID-19 teşhisi konduktan sonra iki hafta boyunca çekimleri durdurduğunu söyledi. Doktor tavsiyesi üzerine hiç aşı olmayan yönetmen Park Soo-jin, COVID-19 teşhisi konduktan sonra sağlık nedenleriyle çekim setine geri dönemedi.[34] Ancak, yardımcı yönetmen PD Kim Ji-yeon ve Kang Bo-seung, PD Park Soo-jin rolünü geçici olarak devraldı.[35]

14 Mart 2022'de yönetmen Park Soo-jin'in Covid enfeksiyonu sonrası üç aylık nekahet döneminden sonra dramayı yönetmek için geri döndüğü bildirildi. Onun yokluğunda dizi Kim Ji-yeon ve Kang Bo-seung tarafından yönetildi.[36] 21 Nisan 2022'de senaryo okuma sitesinden yeni fotoğraflar yayınlandı.[37]

Müzikler[38][değiştir | kaynağı değiştir]

Why Her OST
soundtrack'i
Yayımlanma23 Temmuz 2022 (2022-07-23)
TarzSoundtrack
Dil
Şirket
  • Dreamus
  • SBS Content Hub

Parça 1[39][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Don McLean tarafından yazılıp bestelendi. 

4 Haziran 2022'de (2022'de-06-04) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Vincent"  Sohyang 3:59
2. "Vincent" (Inst.)  3:59
Toplam süre:
7:58

Parça 2[40][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Han Kyung-soo ve Lee Do-hyung tarafından yazılıp bestelendi. 

11 Haziran 2022'de (2022'de-06-11) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Beautiful"  Doko 3:49
2. "Beautiful" (Inst.)  3:49
Toplam süre:
7:38

Parça 3[41][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Eric Park, Sync Project ve Hajin tarafından yazıldı, tüm müzikler ZigZag Note ve Noh Eun-jong tarafından bestelendi.

18 Haziran 2022'de (2022'de-06-18) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "What about us"  Hajin 3:44
2. "What about us" (Inst.)  3:44
Toplam süre:
7:28

Parça 4[42][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Jung Jun-woo tarafından yazıldı, tüm müzikler Jung Jun-woo ve Minken tarafından bestelendi.

25 Haziran 2022'de (2022'de-06-25) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "내가 사랑할게요" (I will love you)K.Will 4:09
2. "내가 사랑할게요" (I will love you (Inst.))  4:09
Toplam süre:
8:18

Parça 5[43][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Red Socks ve INAN tarafından yazılıp bestelendi. 

9 Temmuz 2022'de (2022'de-07-09) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "I'm here"  Lee So-jung 3:42
2. "I'm here" (Inst.)  3:42
Toplam süre:
7:24

Parça 6[44][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Han Jun tarafından yazıldı, tüm müzikler Kang Butter tarafından bestelendi.

16 Temmuz 2022'de (2022'de-07-16) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "안개 속 어디로" (Somewhere in the Mist)Gaho 3:49
2. "안개 속 어디로" (Somewhere in the Mist (Inst.))  3:49
Toplam süre:
7:38

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Why Her : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (milyon)
sezonBölüm numarasıOrtalama
12345678910111213141516
11.0631.1311.5331.8011.4841.4721.4331.5481.4741.2951.3001.3451.2211.3631.3591.8551.417
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.[45]
Bölüm Yayın tarihi Bölüm adı Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[45][46] TNmS[47]
Ülke çapında Seul Ülke çapında
1 3 Haziran 2022 I'm not like you
(Korece난 너랑 달라)
(TürkçeBen senin gibi değilim)
6.0% (8.) 6.1% (7.) 5.6% (10.)
2 4 Haziran 2022 I like that professor
(Korece저 교수님 좋아해요)
(TürkçeBu profesörü sevdim)
6.5% (4.) 7.1% (3.) 5.6% (7.)
3 10 Haziran 2022 What are you?
(Korece너 뭐니?)
(TürkçeNesin sen?)
8.4% (4.) 9.2% (3.) 6.6% (10.)
4 11 Haziran 2022 It's the roof garden of TK Law Firm
(KoreceTK로펌 옥상정원이죠)
(TürkçeTK Hukuk Bürosu'nun çatı bahçesi)
10.1% (2.) 10.5% (2.) 8.4% (2.)
5 17 Haziran 2022 It's going to go up more than that. Until it's all eaten
(Korece그 이상 올라갈 겁니다. 다 먹을 때까지)
(TürkçeBundan daha fazla yükselecek. Hepsi yenilinceye kadar)
8.9% (5.) 9.1% (3.) 7.3% (7.)
6 18 Haziran 2022 What is up?
(Korece무슨 일 있어요?)
(TürkçeNe haber?)
8.8% (2.) 9.5% (2.) 7.5% (2.)
7 24 Haziran 2022 Lawyer Oh Soo-jae told him to kill Park So-young
(Korece오수재 변호사가 박소영을 죽이라고 한 겁니다)
(TürkçeAvukat Oh Soo-jae ona Park So-young'u öldürmesini söyledi)
8.7% (4.) 8.8% (5.) 6.1% (10.)
8 25 Haziran 2022 Let's go home
(Korece우리 집으로 가요)
(TürkçeHadi eve gidelim)
9.2% (2.) 9.5% (2.) Yok
9 1 Temmuz 2022 Still, it's by my side
(Korece그래도 내 옆에 있어요)
(TürkçeYine de yanımda)
8.7% (4.) 8.7% (3.) 7.1% (7.)
10 2 Temmuz 2022 Gong Chan was Kim Dong-gu
(Korece공찬이 김동구였어)
(TürkçeGong Chan, Kim Dong-gu'ydu)
7.4% (3.) 7.5% (2.) 6.3% (4.)
11 8 Temmuz 2022 Just like this, I watch the city
(Korece딱 이만큼, 거리 지켜)
(TürkçeAynen böyle, şehri izliyorum)
7.0% (7.) 7.2% (6.) Yok
12 9 Temmuz 2022 No matter
(Korece상관없어)
(TürkçeSorun değil)
7.7% (3.) 8.6% (2.) 5.7% (7.)
13 15 Temmuz 2022 Jay, it's your daughter. Soo-jae
(Korece제이, 네 딸이다. 수재야)
(TürkçeJay, bu senin kızın. Soo-jae)
7.4% (6.) 7.9% (5.) 6.8% (8.)
14 16 Temmuz 2022 Jay...
(Korece제이야...)
(TürkçeJay...)
7.8% (3.) 8.5% (2.) 6.3% (4.)
15 22 Temmuz 2022 Let's start the disciplinary committee
(Korece징계위를 시작하겠습니다)
(TürkçeDisiplin kurulunu başlatalım)
7.7% (5.) 7.9% (5.) 6.9% (9.)
16 23 Temmuz 2022 Defend yourself at all costs
(Korece어떤 경우에도 자신을 지킬 것)
(TürkçeNe pahasına olursa olsun kendini savun)
10.7% (2.) 11.2% (2.) 8.2% (2.)
Ortalama 8.2% 8.6%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • N/A, reytinglerin bilinmediğini gösterir.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2022 8. APAN Yıldız Ödülleri[48] En Üstün Ödülü, Mini Dizide Kadın Oyuncu Seo Hyun-jin Adaylık
29. SBS Drama Ödülleri[49] Büyük Ödül (Daesang) Adaylık
En Üstün Ödülü, Mini Dizi Türü/Fantastik Dizisinde Erkek Oyuncu Huh Joon-ho Kazandı
En Üstün Ödülü, Mini Dizi Türü/Fantastik Dizisinde Kadın Oyuncu Seo Hyun-jin Kazandı
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizi Türü/Fantastik Dizisinde Erkek Oyuncu Hwang In-youp Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizi Türü/Fantastik Dizisinde Kadın Oyuncu Lee Joo-woo Adaylık
Mini Dizi Türü/Fantastik Dizisinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ji Seung-hyun Adaylık
En İyi Yeni Erkek Oyuncu Bae In-hyuk Kazandı
En İyi Genç Erkek Oyuncu Lee Eugene Kazandı
En İyi Yardımcı Ekibi Why Her Adaylık

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ha, Soo-jung (21 Nisan 2022). "'왜 오수재인가' 서현진→허준호, 연기 포텐 터진 대본 리딩". n.news.naver.com (Korece). 25 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  2. ^ Moon, Ji-yeon (13 Ekim 2022). "이승기♥이세영 '법대로 사랑하라', 亞휩쓸었다..Viu 주간 1위". 조선일보 (Korece). 18 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  3. ^ Park, Pan-seok (13 Mayıs 2022). "'왜 오수재인가' 서현진X황인엽X허준호X배인혁, 욕망과 순수의 경계에 서다". n.news.naver.com (Korece). 23 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  4. ^ a b c Nam, Jung-hyun (19 Ekim 2021). "SBS '왜 오수재인가', 서현진·황인엽·허준호 캐스팅 확정". n.news.naver.com (Korece). 29 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  5. ^ Jang, Jin-ri (22 Şubat 2022). "'스카이캐슬' 이유진, '왜 오수재인가' 합류…황인엽 아역 된다". entertain.naver.com (Korece). 27 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  6. ^ Moon, Ji-yeon (2 Temmuz 2021). "[공식] '대세' 배인혁, '왜 오수재인가' 출연 확정..하반기 촬영". entertain.naver.com (Korece). 29 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  7. ^ Jung, Ga-young (28 Ekim 2021). "지승현, '왜 오수재인가' 출연…안하무인 악역 변신". entertain.naver.com (Korece). 28 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  8. ^ Ha, Ji-won (20 Ekim 2021). "이주우, '왜 오수재인가' 캐스팅…서현진과 호흡 [공식입장]". entertain.naver.com (Korece). 21 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  9. ^ Hwang, Chae-hyun (21 Ekim 2021). "[공식] 전진기 '왜 오수재인가' 합류…서현진과 호흡". sports.khan.co.kr (Korece). Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  10. ^ Jang, Jin-ri (16 Kasım 2021). "[단독]'신스틸러' 김재화, '왜 오수재인가' 출연…서현진‧황인엽과 호흡". entertain.naver.com (Korece). 16 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  11. ^ Jang, Jin-ri (28 Ekim 2021). "[단독]포미닛 출신 남지현, '왜 오수재인가' 출연…서현진‧황인엽 호흡". entertain.naver.com (Korece). 29 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  12. ^ Oh, Yoon-joo (20 Ekim 2021). "이진혁, '왜 오수재인가' 출연 확정…서현진X황인엽과 호흡 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 20 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  13. ^ Jang, Jin-ri (17 Aralık 2021). "김창완, '왜 오수재인가' 출연…서현진·황인엽과 연기 호흡". entertain.naver.com (Korece). 17 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  14. ^ Lee, Joon-hyun (28 Ekim 2021). "지주연, '왜 오수재인가' 출연 확정…서현진과 앙숙케미". n.news.naver.com (Korece). 2 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  15. ^ Kim, No-eul (13 Ekim 2021). "이경영 측 "'왜 오수재인가' 출연 확정"(공식)". entertain.naver.com (Korece). 4 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  16. ^ Ryu, Jung-min (27 Ekim 2021). "엄친아 외모 신예 박신우, '왜 오수재인가' 캐스팅…서현진-황인엽-허준호와 호흡". entertain.naver.com (Korece). 4 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  17. ^ Choi, Hee-jae (22 Nisan 2022). "차청화, '왜 오수재인가' 출연 확정…서현진과 '절친 케미' [공식입장]". n.news.naver.com (Korece). 22 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  18. ^ Choi, Hee-jae (12 Kasım 2021). "조달환, '왜 오수재인가' 출연 확정…황인엽과 호흡 [공식입장]". n.news.naver.com (Korece). 24 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  19. ^ Park, Ah-reum (13 Mayıs 2022). "'동백꽃' 까불이 이규성 '왜 오수재인가' 전격 합류[공식]". entertain.naver.com (Korece). 19 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  20. ^ Jang, Jin-ri (3 Kasım 2021). "[단독]'빈센조·슬의생' 최영준, '왜 오수재인가' 캐스팅". entertain.naver.com (Korece). 5 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  21. ^ Park, Soo-in (21 Ekim 2021). "배해선 '왜 오수재인가' 출연, 황인엽과 母子 호흡". entertain.naver.com (Korece). 21 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  22. ^ Yoo, Jung-min (4 Kasım 2021). "김중돈, '왜 오수재인가' 강력계 형사 役 캐스팅…형사 전문 배우로 등극". entertain.naver.com (Korece). 24 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  23. ^ Ahn, Byung-gil (10 Kasım 2021). "[공식]서진원 '왜 오수재인가' 캐스팅". sports.khan.co.kr (Korece). 16 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  24. ^ Yoon, Sung-yeol (11 Kasım 2021). "김지휘 '왜 오수재인가' 출연..서현진과 호흡 [공식]". 스타뉴스 (Korece). 16 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  25. ^ Park, Ah-reum (28 Nisan 2022). "이진희 '왜 오수재인가' 합류, 서현진과 대립각[공식]". entertain.naver.com (Korece). 9 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  26. ^ Yoon, Sung-yeol (3 Haziran 2022). "황지아, 황인엽 의붓 여동생 된다..'왜 오수재인가' 캐스팅 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 24 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  27. ^ Park, Soo-in (13 Haziran 2022). "김윤서 '왜 오수재인가' 합류, 베일에 가려진 지승현 아내 된다". entertain.naver.com (Korece). 24 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  28. ^ Kim, Seon-ae (3 Haziran 2022). "권상우, '왜 오수재인가' 첫회 지원사격…차청화 의사 남편으로 특별출연". entertain.naver.com (Korece). 3 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  29. ^ Lee, Jung-hyun (10 Aralık 2020). "SBS, 한국형 히어로극 '더 비-팀' 론칭…'김사부'팀 뭉친다". 연합뉴스 (Korece). 5 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  30. ^ Lee, Ho-yeon (10 Aralık 2020). "서현진, 내년 SBS 새 드라마 '왜 오수재인가' 출연…로스쿨 교수 役". 한국일보 (Korece). 16 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  31. ^ Moon, Ji-yeon (19 Ekim 2021). "[공식] 서현진·황인엽·허준호 '왜 오수재인가' 캐스팅 확정..촬영 돌입". 스포츠조선 (Korece). 16 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  32. ^ Park, Jin-young (18 Ekim 2021). "서현진X황인엽 '왜 오수재인가', 19일 대본리딩…첫 삽 뜬다". 아이뉴스24 (Korece). 24 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  33. ^ Lee, Min-ji (14 Haziran 2022). "'왜 오수재인가' 우여곡절 끝 14일 춘천서 마지막 촬영". entertain.naver.com (Korece). 24 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  34. ^ Moon, Ji-yeon (24 Ocak 2022). "[단독] '왜 오수재인가', 감독 백신 미접종→코로나19 확진..연출 추가 투입". entertain.naver.com (Korece). 24 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2023. 
  35. ^ Jang, Jin-ri (24 Ocak 2022). "'오수재' 박수진 PD, 백신 미접종→확진…김지연·강보승 공동 연출". entertain.naver.com (Korece). 24 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  36. ^ Jang, Jin-ri (14 Mart 2022). "[단독]'왜 오수재인가' 박수진 PD, 3개월 만에 메인 연출 현장 복귀". entertain.naver.com (Korece). 24 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  37. ^ Lee, Joon-hyuk (21 Nisan 2022). "서현진→허준호, 시작부터 뜨거웠던 대본 리딩 현장 ('왜 오수재인가')". n.news.naver.com (Korece). 24 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  38. ^ "왜 오수재인가 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 16 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2023. 
  39. ^ "왜 오수재인가 OST Part.1 - 소향". 멜론 (Korece). 28 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2023. 
  40. ^ "왜 오수재인가 OST Part.2 - DOKO (도코)". 멜론 (Korece). 27 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2023. 
  41. ^ "왜 오수재인가 OST Part.3 - 하진 (HAJIN)". 멜론 (Korece). 27 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2023. 
  42. ^ "왜 오수재인가 OST Part.4 - 케이윌". 멜론 (Korece). 27 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2023. 
  43. ^ "왜 오수재인가 OST Part.5 - 이소정". 멜론 (Korece). 16 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2023. 
  44. ^ "왜 오수재인가 OST Part.6 - 가호 (Gaho)". 멜론 (Korece). 27 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2023. 
  45. ^ a b Nielsen Korea ratings:
    • "Ep.1". Nielsen Korea (Korece). 4 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2022. 
    • "Ep.2". Nielsen Korea (Korece). 4 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2022. 
    • "Ep.3". Nielsen Korea (Korece). 23 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2022. 
    • "Ep.4". Nielsen Korea (Korece). 11 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2022. 
    • "Ep.5". Nielsen Korea (Korece). 23 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2022. 
    • "Ep.6". Nielsen Korea (Korece). 18 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2022. 
    • "Ep.7". Nielsen Korea (Korece). 24 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2022. 
    • "Ep.8". Nielsen Korea (Korece). 26 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2022. 
    • "Ep.9". Nielsen Korea (Korece). 1 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2022. 
    • "Ep.10". Nielsen Korea (Korece). 3 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2022. 
    • "Ep.11". Nielsen Korea (Korece). 8 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2022. 
    • "Ep.12". Nielsen Korea (Korece). 9 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2022. 
    • "Ep.13". Nielsen Korea (Korece). 16 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2022. 
    • "Ep.14". Nielsen Korea (Korece). 16 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2022. 
    • "Ep.15". Nielsen Korea (Korece). 22 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2022. 
    • "Ep.16". Nielsen Korea (Korece). 23 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2022. 
  46. ^ "왜 오수재인가: 시청률". Naver. 23 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2022. 
  47. ^ TNms ratings:
    • "Ep.1". Breaknews (Korece). 4 Haziran 2022. 5 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2022. 
    • "Ep.2". Breaknews (Korece). 5 Haziran 2022. 6 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2022. 
    • "Ep.3". Breaknews (Korece). 11 Haziran 2022. Erişim tarihi: 11 Haziran 2022. 
    • "Ep.4". Breaknews (Korece). 12 Haziran 2022. Erişim tarihi: 12 Haziran 2022. 
    • "Ep.5". Breaknews (Korece). 18 Haziran 2022. 20 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2022. 
    • "Ep.6". Breaknews (Korece). 19 Haziran 2022. Erişim tarihi: 19 Haziran 2022. 
    • "Ep.7". Breaknews (Korece). 25 Haziran 2022. 27 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2022. 
    • "Ep.9". Breaknews (Korece). 2 Temmuz 2022. 3 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2022. 
    • "Ep.10". Breaknews (Korece). 3 Temmuz 2022. 4 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2022. 
    • "Ep.12". Breaknews (Korece). 10 Temmuz 2022. 16 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2022. 
    • "Ep.13". Breaknews (Korece). 16 Temmuz 2022. 16 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2022. 
    • "Ep.14". Breaknews (Korece). 17 Temmuz 2022. 17 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2022. 
    • "Ep.15". Breaknews (Korece). 23 Temmuz 2022. 23 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2022. 
    • "Ep.16". Breaknews (Korece). 24 Temmuz 2022. 24 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2022. 
  48. ^ Kim, Won-gyum (31 Ağustos 2022). "'에이판 스타 어워즈' 송중기·손석구·김수현·김태리·박은빈 등 역대 최다 노미네이트". entertain.naver.com (Korece). 31 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 
  49. ^ Kim, Ji-hye (1 Ocak 2023). "[2022 SBS 연기대상]'악마음' 김남길, 두번째 대상 영예..남궁민 디렉터즈 어워드(종합)". entertain.naver.com (Korece). 12 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]