Webflow

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Webflow
URLwebflow.com

Webflow, Inc. San Francisco merkezli bir Amerikan şirketi olup web sitesi oluşturma, barındırma ve tasarlama hizmeti sağlayan bir web uygulamasıdır. Çevrimiçi çalışan görsel düzenleyici aracı ile kullanıcıların web sitelerini tasarlamasına, oluşturmasına ve başlatmasına olanak tanır.

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Webflow, tasarımcıların tarayıcı tabanlı görsel düzenleme yazılımıyla duyarlı web siteleri oluşturmasına olanak tanıyan bir SaaS (Hizmet olarak yazılım) uygulaması ve kodsuz geliştirme platformudur.

Tasarımcılar aracı kullanırken Webflow otomatik olarak HTML, CSS ve JavaScript oluşturur. Ayrıca ücretli üyeliğe sahip kullanıcılarının bu oluşturulan kodun çıktısını almalarına izin vermektedir. Böylelikle kullanıcıları, bir başka barındırma servisinde tasarladıkları ve geliştirdikleri sitelerini kullanabilirler.

Webflow gelişmiş bir animasyon editörüne sahiptir. Bu editör sayesinde karmaşık animasyonlar sağlam bir yapı üzerinden daha kolay şekilde oluşturulabilmektedir.[1]

Webflow üzerinde oluşturulan web siteleri, Amazon Cloudfront tarafından desteklenir ve Fastly'de barındırılır. Webflow, yerleşik bir CMS (içerik yönetim sistemi)'ne sahip hepsi bir arada bir platformdur. Harici eklentiler gerektirmez.

Şirket[değiştir | kaynağı değiştir]

Webflow, 2013 yılında Vlad Magdalin (Intuit Brainstorm'un yaratıcısı), Sergie Magdalin ve Bryant Chou (Vungle Inc.'in eski CTO'su) tarafından kuruldu.

Şirket, 2013 yılında Y Combinator'ın başlangıç hızlandırıcısından mezun oldu.[2] Webflow, Khosla Ventures, Y Combinator, Tim Draper ve diğer teknoloji sektörü yatırımcılarından girişim finansmanı sağladı. 2019'da Webflow, Accel liderliğindeki 72 milyon dolarlık A serisi finansman sağladı. Ocak 2021'de Webflow, B serisi finansman turunda 140 milyon dolar topladı.[3] Şirket bu yatırımlar öncesinde iflasın eşiğine kadar yaklaşmıştı.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hughes, Matthew (24 Ekim 2017). "Webflow lets you build gorgeous web animations just by dragging and dropping". TNW | Dd (İngilizce). 9 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  2. ^ "Founder Stories: Webflow's Y Combinator Journey". TechCrunch (İngilizce). 3 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  3. ^ "50+ En İyi Blog Siteleri ve Blog Açacaklara Tavsiyeler [2022]". Design & Development (İngilizce). 23 Temmuz 2020. 22 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  4. ^ Konrad, Alex. "No-Code Website Builder Webflow Went From Near Bankruptcy To A $72 Million Series A Funding Round". Forbes (İngilizce). 7 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022.