Waste It on Me

Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Waste It on Me", Amerikalı müzisyen ve DJ Steve Aoki'nin Güney Koreli erkek grubu BTS ile birlikte 25 Ekim 2018'de yayınlanan bir şarkısıdır. Aoki ve BTS'in "Mic Drop" ve "The Truth Untold" remiksindeki işbirliklerini takip ediyor. Şarkı, 9 Kasım 2018'de yayınlanan beşinci stüdyo albümü Neon Future III'te yer alıyor.

Aralık 2018'de Slushii remiksinin ve Cheat Codes remiksinin aynı ay içinde yayınlanacağı duyuruldu.

BTS üyeleri Jimin, RM, Jungkook ve Steve Aoiki'nin iş birliğidir. 2018 yılında yayınlamıştır.[1]

Kompozisyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Billboard, şarkının İngilizce sözlere sahip bir "ambient EDM parçası" olduğunu belirtirken EDM.com parçanın "future bass (bir tür elektronik dans müziği) türünü anımsattığını" belirtti.Complex Şirketi'nden Kyle Shokeye, bu şarkının BTS'in tamamı İngilizce dilindeki ilk şarkısı olması nedeniyle "şarkı yaratma konusunda alışılmış formüllerden saptığını" yazdı.

Jeff Halavacs, Ryan Ogren, Michael Gazzo, Nate Cyphert, Sean Foreman ve RM tarafından bestelenen şarkıda RM ve Jungkook'un vokalleri yer alıyor. Şarkı temposu orta tempo ve 96BPM. Vokalleri ise D4-B5 arasında değişen E Minor'dur.

Promosyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Steve Aoki parçayı Twitter'da duyururken, hayranların 40 saniyelik ön izleme kilidini açmak için "#WasteItOnMe" hashtag'ini tweet atabileceklerini belirtti. Madonna, 29 Kasım 2018'de "Waste It on Me" nin eşlik ettiği bir Michael Jackson anma videosunu paylaştı.

Müzik Videosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzik videosunun yönetmenliği Linkin Park'tan Joe Hahn tarafından yapıldı ve 19 Kasım 2018'de yayınlandı. Yönetmenliğini Joseph Kahn'ın yaptığı ancak bir gece kulübünde geçen OneRepublic'in "Wherever I Go" şarkısının müzik videosuyla karşılaştırıldığında, Ken Jeong, Jamie Chung, Ross Butler, Devon Aoki ve Ben Baller'ın da dahil olduğu, oyuncuların tamamının Asyalı-Amerikalı oyunculardan oluşmaktadır. Cameo görünümleri arasında Leonardo Nam, Vincent Rodriguez III, Jimmy O. Yang, Jessica Lu, Jared Eng ve Tiffany Ma yer alıyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]