Vikiproje:Moleküler ve hücresel biyoloji/Değerlendirme/Madde incelemesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Madde incelemesi süreci, proje kapsamındaki maddelerin geliştirilmesi ve genişletilmesi için fikir üretmek için düzenlenmiştir. Madde incelemesi, akademik dergilerdeki akran denetimi sürecine benzer bir görüş alma mekanizması olmakla beraber, maddenin

Bir madde aday gösterildiğinde, aday gösteren kişi yeterli geribildirim aldığını düşününceye kadar listede kalır. Eski adaylıklara Vikiproje:Moleküler ve Hücresel Biyoloji/Değerlendirme/Madde incelemesi/Arşiv sayfasından ulaşılabilir.

Adaylık prosedürü[kaynağı değiştir]

{{Vikiproje:Moleküler ve Hücresel Biyoloji/Değerlendirme/Madde incelemesi/Aday gösterilen maddenin ismi}} şeklinde adaylık sayfasını oluşturun. Adaylık sayfasının en üstüne ===[[aday gösterilen sayfanın ismi]]=== satırını yerleştirin, örnek başlık ismini maddenin ismiyle değiştirmeyi unutmayın. Bu başlığın altına aday gösterme gerekçenizi ekleyin ve ~~~~ kodunu ekleyerek imzalayın. Son olarak {{Vikiproje:Moleküler ve Hücresel Biyoloji/Değerlendirme/Madde incelemesi/Aday gösterilen maddenin ismi}} kodunu aşağıdaki "İncelenen maddeler" bölümüne ekleyin ("Aday gösterilen maddenin ismi" yerine maddenin adını yazın).

Nasıl madde incelemesi istenir[kaynağı değiştir]

Aday göstermek için:

  1. Maddenin tartışma sayfasının tepesine {{subst:Mİ}} ekleyip sayfayı kaydedin, böylece diğer editörlerin farkedebileceği bir akran denetimi duyurusu yaratmış olacaksınız.
  2. Yeni bir akran denetim sayfası yaratmak için bu duyurunun içinde belirtilen yeri tıklayınız. Eğer duyuru içinde böyle bir bağlantı yoksa şuraya bakınız.
  3. Gönüllüler listesine inceleyip yardım isteyiniz. Akran denetimi elde etmenin çok iyi bir yolu, henüz denetlenmemiş birkaç maddeyi inceleyip sonra karşılığında sizin maddenizin incelenmesi istemektir.

İncelenen maddeler[kaynağı değiştir]