Vikipedi tartışma:Telif hakları/SSS

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi:Tarafsız bakış açısı/SSS sayfasında olduğu gibi bu sayfanın adının da Vikipedi:Telif hakları/SSS şeklinde olması daha iyi olur bence. -Tembelejderha 03:11, 24 Aralık 2006 (UTC)

Uygundur, daha pratik olur.--Vito Genovese 22:33, 24 Aralık 2006 (UTC)
Alt duzenleme bu sekilde olacaksa, anlamli olur. Citrat 22:38, 24 Aralık 2006 (UTC)
Bencede uygundur bu şekilde olsun. LM 22:45, 24 Aralık 2006 (UTC)

Çeviriyorum -Tembelejderha 20:36, 28 Aralık 2006 (UTC)

"Her hakkı mahfuzdur" lisansından "Vikipedi GNU Özgür Belgeleme Lisansı"na[kaynağı değiştir]

"Her hakkı mahfuzdur" (HHM) lisanslı bir kaynaktaki muhtevâ, sâhibinin şartsız veyâ kaynak gösterme şartlı müsaadesiyle Vikipedi'ye aktarıldığında;

  1. Eserin lisansının Vikipedi'nin GNU Özgür Belgeleme Lisansı'na dönüşmesi ve dolayısıyla eser sâhibinin mahfuz haklarının kaybolması; Vikipedi'nin kendi ilkeleriyle çelişen bir durum değil midir?
  2. Böyle bir kaynaktan yapılan aktarmaları Vikipedi'nin kabûl etmesi doğru mudur? Neden?
  3. Vikipedi; HHM lisanslı aktarımları GNU lisansıyla alsa da ilgili eserlerin sâhibleriyle temâsa geçerek alacağı cevába göre davransa kendi hakkāniyyet ilkelerine uygun davranmış olmaz mı?
  4. Bu konuyu yanlış anlamışsam doğrusunu buraya, detayını da ilgili proje sayfasına yazar mısınız? Muallim Fatih Erdemİrtibât 04:58, 3 Ocak 2013 (UTC)
  • Yazılmış mı bir bakayım... MFEIspartaspor 09:44, 4 Ocak 2017 (UTC)

Sahip meselesi[kaynağı değiştir]

Kamu malı olarak ya da çeşitli özgür lisanslarla işaretlenmiş birçok dosyada, hak sahibinin kim olduğu konusunda yanlışlığa düşülmüş, ne zaman hangi kişi olacak, ne zaman tüzel kişilik olacak ve saire. Bu konuda bu SSS sayfasına bir bilgi yazalım mı? Anladığım kadarıyla insanlar 'işlerine gelen' yanlışları yapmışlar, bilinçli olarak ya da olmayarak. Ayrıca hangi ülkelerin kanunlarına tam uyumluluk illa lazım, hangi ülkelerin kanunlarına uyumluluk konusundaki bazı hususlar ayrıca belirtilmeli, onlara da değinsek iyi olur. --Deniz (mesaj) 20:54, 30 Aralık 2016 (UTC)