Vikipedi tartışma:Tarih

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

www.wikipedia.org sayfasını açtığınız zaman wiki makalesi sayısı en yüksek ilk 10 dili görebiliyorsunuz. İlk etapta 73 bin makaleli İspanyolcayı yakalayarak Türkçeyi bu listeye sokmak boynumuzun borcu diye düşünüyorum (içeriği belli bir kalitenin altına düşürmeden ve bu kaliteyi zaman içinde yükselterek). Şahsen dikkat etmeye çalıştığım bir ayrıntı, başka dillerde de mevcut makalelerin o dillerdeki sayfalarına giderek, linkler arasına Türkçeyi de eklemek. cretanforever

Doğru madde sayıları nasıl bulunur[kaynağı değiştir]

Bu sayfada belirtilen maddelerin çoğu yanlış. Sanırım bir tek 1. madde olan Cengiz Han doğru. Bir maddde bu listeye kaydedildikten sonra ondan önce Vikipedi'ye girmiş bazı maddeler hizmetliler tarafından silinirse o maddenin sıra numarası kayıyor. Bir kaç hafta önce 150.000. madde için bunu kontrol etmiştim. Ana Sayfada 150.512 maddemiz olduğu yazarken Son Değişiklikler sayfasından 512 madde geriye bakmıştım ve orada farklı bir madde görünüyordu. Dolayısyla sıralama ancak belli bir tarih itibariyle geçerli olabilir.

Belli bir tarihteki her maddenin Vikipedi'nin kaçıncı maddesi olduğunu anlamanın yolu, Vikipedi'nin en son sürümünü Vikipedi sunucusundan indirmek (bkz. en:Wikipedia:Database download). O dosyanın içinde maddeler kronolojik sırada bulunuyorlar, örneğin birinci madde Cengiz Han. Ama arada madde isim alanında olmayan sayfaları, ayrıca anlam ayrımları ve yönlendirmeleri ayıklamak gerekiyor, onun için bu başit bir iş değil. Bunun için bir program yazmak gerek.

--İnfoCan 21:06, 17 Kasım 2010 (UTC)