Vikipedi tartışma:Kayda değerlik (video oyunları)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yönerge teklifi[kaynağı değiştir]

Yönerge hakkındaki görüşlerinizi aşağıya bildirebilir, değişiklik önerebilirsiniz. Teşekkürler. --85.107.88.43 07:33, 8 Kasım 2014 (UTC)

  • Mobygames'te yer alma kriteri konabilir. Amatör kullanıcılar için vasat bir gösterge olur. Yeni oyunlar için Metacritic de eklenebilir.--Kafkasmurat- 08:02, 8 Kasım 2014 (UTC)
Mobygames tüm oyunların bir arşivini oluşturmuyor mu?--RapsarEfendim? 08:29, 8 Kasım 2014 (UTC)
Resmi bir kaynak değil. Ancak ansiklopedik olabilecek tüm oyunlar mevcut. --Kafkasmurat- 09:21, 8 Kasım 2014 (UTC)
Yani demek istediğim, "tüm oyunların" arşivini oluşturmaya çalışan bir site değil mi? Tüm oyunları içermeyi hedefliyorsa ve biz de burada yer alan oyunları kayda değer kabul ediyorsak (varsayım), o vakit tüm oyunları kayda değer kabul ediyoruz demektir :) Diğer yandan bu teklifte "MobyGames gibi video oyunu rehberlerinin listelerinde yer alma gibi sıradan yazılar" için "bağımsız kaynaklar sayılmaz" denmiş.--RapsarEfendim? 09:26, 8 Kasım 2014 (UTC)
Tüm oyunları hedefliyor ancak oyun ile ilgili kaynaklara, bibliyografyaya sahip bir site. Toplayıcı bir niteliğe sahip. En. wiki'de genellikle oyunların altında bağlantısı yer alıyor. Imdb ve youtube gibi şablonu da var. Mobygames'te yer alanların onanması değil de, yer almayan oyunların kd. liği sorgulanmalı diye eklenebilir. --Kafkasmurat- 10:48, 8 Kasım 2014 (UTC)
Tekrarlıyorum, senin de dediğin gibi "tüm oyunları" içeriyorsa/içermeyi amaçlıyorsa ve sen de "MobyGames'teki her oyunu KD kabul edelim" diyorsan, potansiyel olarak her oyunu KD kabul ediyoruz anlamına gelir :) Kaynak bulmak için kullanılabilir elbet, güzel bir başlangıç noktası. Kriterler İngilizce Vikipedi'den çevrilmiş gördüğüm kadarıyla. Aslında ilk kriter de yeterli zaten tek başına :)--RapsarEfendim? 21:17, 8 Kasım 2014 (UTC)
Her oyun demiyorum, asgari şart olarak eklenebilir diyorum. --Kafkasmurat- 21:46, 8 Kasım 2014 (UTC)
Mobygames'i veya herhangi bir siteyi asgari şart olarak eklemek mümkün gözükmüyor, çünkü bu ve benzeri sitelerde kayda değer olsun ya da olmasın on binlerce oyun listelenebilir. Mesela Mobygames'te sadece PC(Windows) platformu için 16 bin 815 listelendiğini görüyorum şu an. Yine bazı oyunlar bu sitelerde listelenmemiş olduğu halde kayda değer olabilir. Bangladeş'in ilk 3 boyutlu oyunu Dhaka Racing örneğinde olduğu gibi. Buna karşın kullanıcılara Metacritic ve Gamerankings gibi yol gösterebileceği düşüncesiyle Mobygames'i kaynaklar kısmına ekliyorum. Zaten kaynaklar kısmındaki açıklama ve notun, kullanıcılara kayda değerliği özümsemek adına çok kolay yol gösterebileceğini düşünüyorum.--85.108.65.85 15:20, 11 Kasım 2014 (UTC)
  • Destek Destek Bence olumlu ve üzerinde çalışılmış bir katkı, diğer kaydadeğerlik politikaları ile taslak olarak aynı, içerik video oyunlarına göre düzenlenmiş. Altta desteklenen tüm oyun siteleri usa merkezli gibi geldi, dünya çapında farklı ülkelerde bu listeleri oluşturan bir merkez/grup varsa onlar da eklenebilir. Ayrıca 6.4'teki "kesinlikle bunların arasında yer alır." vurgusunun gerekliliğine ikna olamadım bu web sayfaları/organizasyonlar ve şirketlerin tamamı KD mi? Bu çekinceleri belirterek destekliyorum. --Yesevi (mesaj) 13:42, 15 Aralık 2015 (UTC)