Vikipedi tartışma:İş birliği projesi/2013/12. hafta

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ana sayfaya çıkacak bölümlerde kırmızı bağ sorunu[kaynağı değiştir]

Tarihte bugün bilgilerini seçerken kimi zaman önümüze bir kırmızı bağ sorunu çıkıyor. Ana sayfaya çıkacak kısımda hiçbir kırmızı bağ olmaması gerektiği için birkaç seçeneğimiz var. Birincisi kırmızı bağ olan bilgileri ne kadar önemli olduklarını düşünsek de ana sayfaya çıkarmamak. İkinci seçenek iç bağlarını silerek çıkarmak. Üçüncüsü ise bu kırmızı bağları yazmaya çalışmak. Bu konularda bir fikir oluşturmamız gerekli. Ben kendi fikrimi belirterek açılış yapayım. Üçüncü seçenek, yani kırmızı bağları yazmaya çalışmak bir hafta içinde halletmeye çalıştığımız işin dışına çıkmak olur ve yükümüzü ağırlaştırır. Bu tür maddeleri "İstekler" bölümüne yazarak zamana bırakmaktan yada ayrı bir dosyaya yazarak ilerki haftalarda İBP gündemine almaktan yanayım. Geriye ilk iki seçenek kalıyor. Ya iç bağları silip ilk 10+5+5 arasına alacağız ya da bu ilk maddelere almayacağız. Benim önerim iç bağlarını silerek alalım ve bu tür gerekli maddeleri ayrı bir dosyaya kaydedelim şeklinde.

Buna bir örnek vereyim. Şablon:Tarihte bugün/24 Mart madde/şablonundaki 1976 tarihli olay gün kısmında aşağıdaki gibi 2 kırmızı bağ içeriyordu. Ben bu bağları silerek şablona ekledim.

Bunun için de Şablon:Tarihte bugün/Kırmızı bağlar şeklinde bir sayfa yaptım. Bu sayfaya gün bölümündeki kırmızı bağların tümünü değil, sadece ana sayfaya çıkmasını istediğimiz kısımları koyalım ki, fazla kabarmasın ve bir haftalık bir kırmızılık çalışması ile bunları da elden çıkarabilelim. Daha sonra da tekrar "Tarihte bugün" sayfalarına gidip oluşturduğumuz maddelerin bağlarını kurarız. Fikirlerinizi merak ediyorum? Mukaddimeileti 08:46, 19 Mart 2013 (UTC)

Önceliği sayfaları elden geçirmeye ayırmak bence de daha doğru. Ancak katılımcılar ilgilenecekleri kısmı hallettikten sonra madde açmaya da girişebilir, sınırlamayalım derim. Yalnızca, önceliğimiz o olmaz. Yaptığın sayfa dün benim de aklımdan geçmişti, çok iyi fikir. Daha sonraki bir hafta da onlarla ilgilenilir ve iç bağ.lar eklenir. Böylece aşama aşama TB sayfalarını iyileştirmiş oluruz. --yabancım 09:26, 19 Mart 2013 (UTC)