İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Burhan Paydar

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Burhan Paydar (Bürokrat)

1995 yılında Ankara'da doğdu. Aslen Çorumlu olan Paydar, 2013 yılında Ankara Ulus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldu. Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesinde fark derslerini alarak İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.

2015 yılında Hitit Üniversitesi Elektronik Teknolojisi Bölümünü bitirdi.

2015 yılında AK Partide, 2016-2017 yılları arasında TBMM'de Milletvekili Danışmanlığı, 2017-2021 yılları arasında Adalet Bakanlığı Genel Müdür Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2018 yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 2020 Yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kamu Hukuku Yüksek Lisansını "Dijital Yargı Uygulamalarının Adil Yargılanma Hakkına Etkileri" çalışmasıyla tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji, Atatürk Üniversitesi Adalet, Atatürk Üniversitesi Yerel Yönetimler ve Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim bölümlerini bitirdi. Hâlen Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde öğrenim hayatını devam ettiriyor. "İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır; öğrenmeyi terk eden kişi yirmisinde de olsa, sekseninde de olsa yaşlıdır” felsefesini benimseyen Paydar, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Liderlik Analizi kitabı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Yasama Faaliyetleri: 2002-2018 Yılları Arası Kanun Tasarıları ve Teklifleri makalesi yazarıdır.

AK Parti'nin çeşitli kademelerinde siyasi faaliyette bulunurken 2015 yılında AK Parti'den Milletvekili A. Adayı olan Paydar, mesleki yaşantısına yazarlığının yanında bürokrat olarak devam etmektedir.