İçeriğe atla

Vikipedi:Seçkin resim adayları/Nicolas Sarkozy (2008).jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Machiavelli' msj 23:59, 13 Ekim 2009 (UTC)

Sarkozy[kaynağı değiştir]

Karlspreis ödülünü alan Fransa cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 30 Nisan 2008 tarihinde Aachen'de çekilmiş bir portre fotoğrafı
Gerekçe
Kaliteli ve çözünürlüğü de iyi.
Resmin dahil olduğu maddeler
Nicolas Sarkozy
Üreten
א
Aday gösteren
Kullanıcı:Takabeg

Destek Destek Takabeg ileti 19:38, 3 Ekim 2009 (UTC)

  • Karşı Karşı Bu fotoğraf, bir ansiklopedi için verimli olmayan, kötü bir kadraja sahip. Ayrıca resmin bulanıklık sorunu var. Bu nedenlerle oyum olumsuz. --.dsm. 20:00, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum -- Öncelikle bir ansiklopedi için verimli olmayan etken nerdir ? Vikipedi:Seçkin resim nedir?'deki kriterleri karşılıyor. Birde kötü kadraj derken somut olarak ne gibi sorun var ? Bu cadrage değil mi ? Takabeg ileti 00:56, 4 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Ansiklopedilerde kullanılan portreler genelde simetriktir ve kafanın tamamını alan kadrajlar tercih edilir. Bu resimde simetriklik bir yana dursun, kafanın tamamı bile çıkmamış. Resim net olmadığı için seçkin resim kriterlerinden 1.sine, gözü okşamadığı için de 7.sine uymuyor. --.dsm. 01:04, 4 Ekim 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı-Pek hoş durmuyor.--Reality006 11:26, 7 Ekim 2009 (UTC)

Simetrik ve kafanın tamamını alınmamayış: Grape worker, Nama Woman. Boy from a slum in Jakarta kafanın tamamını alıyor. II. Elizabeth da simetrik değil. Seçkin olmasa da hoş bir portre olan Atatürk'e bakarsak yine simetrik değil. Maddelerde her zaman simetrik portrenin tercih edilmediği anlaşılıyor. Joseph Langdell ise simetrik değil ve kafanın tamamını almıyor. VP:SR kriterlerine bakıldığında portrenin simetrik olması diye şart yoktur, kafanın tamamının alınması diye şart yoktur.

Ve kriterler: Sarkozy'nin bu resmi Image guidelines Imae guiding ve Valued image criteria'deki kriterleri sağlıyor demektir. Yani kompozisyon açısından da kaliteli olduğu kabul edildi demektir. VP:SR'nin 1. Yüksek kalitede olmalı kriterini sağladığı kabul edildi demektir. 7. Gözü okşaması ise biraz kişisel yoruma bırakılıyor. Bana kalırsa Sarkozy'nin bu bakışı okuyucuyu konuyu okumaya teşvik ediyor ve resmi çeken de bu anı güzelce yakaladı. Fakat diğer kullanıcının yorumu farklı olabilir.

Burda sadece yazılmış kriterleri gösterebilirim. Fakat kriterlerde net olarak yazılmamış kısım yani kişisel tercihlerine karşamayız. Yani beğenmeyenlere zorla beğendirmemiz imkansızdır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:05, 4 Ekim 2009 (UTC)

  • Çekimser Çekimser Çok hoşuma gitmedi ama resim çok da kötü değil.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 04:10, 4 Ekim 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Sol omuz, kafanın üstü kadraja alınmamış. Tamam Sarkozy gülümseyerek, derin ve uzağa bakarak iyi poz vermiş fakat seçkinlik için yeterli değil.--BIYIKLI 23:01, 8 Ekim 2009 (UTC)
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.