Vikipedi:Seçkin resim adayları/Bir zambak çiçeğinin polenleri.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 21:46, 18 Haziran 2009 (UTC)

Bir Zambak Türünün Polenleri.[kaynağı değiştir]

Polenler(Beyaz bir zambak türünün polenleri)
Gerekçe
Bu çiçeği gördüm ve çok fotojenik olduğuna karar verdim ve ne kadar yarar sağlasam o kadar iyidir dedim ve aynı çiçekten iki tane konuya resim koydum.Bence gerçekten güzel oldu.Seçkin resim kriterlerini uyuyor.Ama bide kullanıcıların gönüllerini alması çok önemli.Farkettiyseniz burda polen konusunu betimlemek için sadece polenlere odaklandım.Dişicik tepesinin polenler kadar net olmadığından bunu anlayabilirsiniz.
Resmin dahil olduğu maddeler
Polen
Üreten
ɮ.ɠūzin. 09:18, 11 Haziran 2009 (UTC)
Aday gösteren
ɮ.ɠūzin.


  • Karşı Karşı Öncelikle iyi bir başlangıç, güzel bir deneme. Lilium yani "Zambak" cinsi gerçekten çiçek yapısını ve özellikle de stameni göstermek için örnek çiçekler. Bununla birlikte bu fotoğrafta sorun var: odak ve alan derinliği düzgün bir şekilde yapılamadığı için ne polenler net, ne de anterler, ayrıca çiçeğin pistili de bulanık bir şekilde kompozisyonun tam ortasında yer aldığı için çok fazla göze batıyor. Bu fotoğraf bu sebeple polen veya anter gibi kavramları anlatamadığı için kompozisyon, odak, ışık ve alan derinliğindeki talihsizlikler sonucu estetik ve teknik açıdan kaliteli bir fotoğraf örneği de olamıyor. Filamentler sadece güzel bir şekilde odakta fakat filamentler için de, bu sefer yanlış perspektif yüzünden (bu perspektif anterler için iyi ama filamentler için kötüdür), yeterince anlatıcı olamıyor. Sonuçta seçkin seçilmiş diğer polen, anter vs. fotoğraflarına göz atılırsa aradaki farkın daha iyi anlaşılabileceğini düşünüyorum. Denemeye devam ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:34, 12 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Yukarıdaki yoruma istinaden.Эялвачмеcаж 07:16, 18 Haziran 2009 (UTC)
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.