Vikipedi:Madde sihirbazı/1. versiyon/Yeni değişiklik talimatları D

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfanın adı Vikipedi:Madde sihirbazı/1. versiyon/Yeni değişiklik talimatları D olacaktır.
Talimatların hemen altında, değişiklik kutusunun üzerindeki alanda otomatik olarak bir önizleme gösterilmektedir. Önizlemeyi güncellemek için (değişiklik kutusunun altındaki) Önizlemeyi göster düğmesine tıklayın.

Maddeniz, Sayfayı kaydet düğmesine (değişiklik kutusunun altındadır) tıkladığınızda kullanıcı alanınıza bir çalışma sayfası olarak kaydedilecektir.

Talimatlar

Metni koyacağınız yeri gösteren ekran görüntüsü. Büyütmek için resme tıklayın.
YAPILMAMASI GEREKENLER
  1. {{Kullanıcı çalışma sayfası|tarih={{yerinekoy:GÜNCELAYADI}} {{yerinekoy:GÜNCELYIL}}}} bölümünü değiştirmeyin. Anlamsız gelirse bile endişelenmeyin. Buna ihtiyacınız var!
YAPILMASI GEREKENLER
  1. Yeni madde adı buraya gelecek ibaresini silip seçtiğiniz madde adını yazın; ancak ' ' ' şeklindeki biçimlendirme işaretlerine dokunmayın.
  2. Talimatlar uyarınca madde metninizi boş alana yerleştirin.
    • Kendi sözcüklerinizi kullanın. Başka web sitelerinden kopyalayıp yapıştırdığınız metinler silinir.
    • Düzen, biçem ve içerik tipi açısından rehber olması için benzer bir Vikipedi maddesini incelemenizi öneririz.
  3. Kaynaklarınızı belirtin.
    • Her maddenin içerdiği bilgiler için kitap ya da güvenilir bir web sitesi gibi en azından bir yayımlanmış, spesifik ve üçüncü kişi kaynağı olmalıdır. Bir internet kaynağı kullanmak istiyorsanız, lütfen bir URL veya bağlantı girin. Kaynaklarınızı doğrulayabilmeliyiz. Google veya "kişisel bilgi" gibi kaynaklar kabul edilmez. Kaynağı olmayan maddelerin diğer kullanıcılar tarafından silinmesi mümkündür.
    • Mümkünse metindeki belirli iddialara kaynak göstermek için <ref></ref> biçimini kullanın. Bu kaynaklar, otomatik olarak Kaynakça bölümünde dipnot olarak görünür.
    • Bunları yapamıyorsanız, madde için bulduğunuz kaynakları uygun yerlere ya da kaynakça bölümüne elinizden geldiğince yerleştirin. Kaynaklar orada olduğu sürece, daha deneyimli bir kullanıcı gelip biçimlendirmeyi düzeltme olanağına sahip olacaktır.
  4. Elinizde ilgisi olan bir "dış bağlantı" (yani Vikipedi dışında bir web sayfası) yoksa, Dış bağlantılar bölümünü silin.
  5. Düzenlemeniz bittiğinde Sayfayı kaydet düğmesine (değişiklik kutusunun altındadır) tıklayın. Unutmayın: Maddeniz üzerinde çalışıp Madde ad alanına taşımadığınız sürece, çalışma sayfası olarak kalacaktır.

Yardım ve geribildirim

  1. Maddenizin biçimlendirilmesinde yardımcı olması için Vikipedi:Hızlı rehber sayfasını tarayıcınızın yeni bir sekmesinde ya da yeni bir pencerede açmanızı öneririz.
  2. Çalışmanız konusunda yardıma ihtiyaç duyarsanız, canlı sohbetimizi ya da danışma masamızı ziyaret edin.
  3. Çalışmanızı kaydettikten sonra, başka bir kullanıcıdan incelemesini rica edebilirsiniz.