Vikipedi:Anasayfa tasarımları/Tembelejderha

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Herkesin katılabildiği özgür ansiklopedi
Şu anki madde sayısı: 606.160
 
Burada her konuda bilgi arayabilir ve ekleyebilirsiniz. Katılım için Yardım sayfasından bilgi edinebilir, Deneme Tahtasında pratik yapabilirsiniz.
Topluluk portalı · Haftanın işbirliği projesi · Duyurular · Yardım · Köy çeşmesi · Beş temel taşı · Vikipedistler


Mevcut başlığın yukarıdaki ile değiştirilmesini, sağ taraftaki tarih ve madde sayısı bilgisinin kaldırılmasını (burada mevcut), günün maddeleri kutusunun ise başlığın altına alınmasını öneriyorum. Tembelejderha 19:47, 12 Ağustos 2006 (UTC)

  • Bence güzel olmuş, değiştirelim. şimdikinden çok daha iyi. Tebrik ediyorum yapan arkadaşı :)) Tembelejderha 19:54, 12 Ağustos 2006 (UTC)
  • Bence de bir küçük kısım dışında fena değil Vikipedi'ye derken ¨ye¨ siyah kalmış. göze batıyor. onun dışında güzel olmuş. --Süleyman Habib 22:04, 12 Ağustos 2006 (UTC)
  • Şimdiki başlığın çok iyi olmadığına katılılıyorum ama bu tasarımın da ideal olduğundan emin değilim. Bence biraz fazla kalabalık olmuş, "Hoşgeldiniz" yazısı küçük kalmış, ve de alt satırdaki seçeneklerin yarısı soldaki "sitede yol bulma" kutusunda var. Kanımca bu grafik eleman sayfa açıldığında ilk algılanacak şey olmalı, sonra da bakan kişinin dikkati hemen oradan en önemli bir kaç bilgi veya fonksiyona çekilmeli. Diğer Vikilerin sayfalarına bakım, aralarında İsveççeninkini [1] en çok beğendim. Aynısını kopyalayalım demiyorum (alt satırdaki genel konu başlıkları bizim için gereksiz) ama ondan ilham alabiliriz. --İnfoCan 22:20, 12 Ağustos 2006 (UTC)
  • Bir de, günün maddelerinin başlık altında yan yana dizilmelerinin bir sakıncası, giriş paragrafları farklı uzunlukta olurlarsa çirkin bir görüntü oluşabileceği. Bu bakımdan şimdiki düzenleme daha iyi, maddeler sağda alt alta dizildiklerinde uzunluk farkları göze çarpmıyor. --İnfoCan 22:48, 12 Ağustos 2006 (UTC)
  • Bunu bir deneme sayfasinda diger sablonlarla birlikte gormemiz mumkun? Bu sekilde daha net bir fikir sahibi olabiliriz. Citrat 17:24, 13 Ağustos 2006 (UTC)
  • iyi olmus.şu anki madde sayısı cikinca daha da iyi olur.--alibaz 22:01, 14 Ağustos 2006 (UTC)

Vikipedi:Ana Sayfa tasarımları/Tembelejderha2 bağlantısında benim anasayfa tasarımım var, yukarıdaki başlıkla birlikte. Kullandığım pek çok öğenin Rüzgar'a ait olduğunu belirtmek istiyorum, onun tasarımında bulunanların kimilerini doğrudan, kimi öğeleri ise biraz değiştirerek kullandım. Görüşlerinizi bu sayfada belirtmeye devam ederseniz sevinirim. Teşekkürler Tembelejderha 00:18, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Başlığın yeni yeri bence iyi. Ama Başlığın içinde kalabalık yapan çok şey var. Arama kısmı, Topluluk portalı · Yardım · Köy çeşmesi · zaten hepsi sayfada solda mevcut. Bence tekrar eden yazı kalabalığından kaçınılmalı. Zaten ana sayfa çok kalabalık. "Katılım için yardım sayfasından bilgi edinebilirsiniz" lafı sanki katılım için bir prosedür izelenmesi gerekiyormuş izlenimi uyandırıyor. Ters anlaşılabilir. Bir de söylemeyi unuttum. Mavi zemin üzerinde görüyoruz örneği. Ama Ana Sayfa ya taşınınca beyaz zemin olacak. Renkler çok sönük kalabilir. Bazı kutularda canlılık eklenebilir. --Özgür 14:46, 15 Ağustos 2006 (UTC)

DBL'in elestirisine kismen katiliyorum ama "Burada her konuda bilgi arayabilir ve ekleyebilirsiniz." cumlesini kaldirmak yerine "Vikipediye hosgeldiniz" altina alinabilir. Bu arada "KATEGORILER" elden gecirilirse oldukca degisik bir hava yaratilabilir; hele dizinle ilginc varyasyonlar yapilabilir. Tembelejderha cok sey mi istiyorum? :) Citrat 17:39, 15 Ağustos 2006 (UTC)