Uluslararası Antalya Film Festivali törenleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Uluslararası Antalya Film Festivali törenleri listesi, Uluslararası Antalya Film Festivali'nin ödül törenlerini listelemektedir.

Törenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Festival Tarih En İyi Film Ödülü Kapanış töreni
sunucuları
Tören alanı
1. Altın Portakal Film Festivali 1-10 Ekim 1964 Gurbet Kuşları
2. Altın Portakal Film Festivali 25 Mayıs-10 Haziran 1965 Aşk ve Kin
3. Altın Portakal Film Festivali 24 Mayıs-5 Haziran 1966 Bozuk Düzen Antalya Şehir Kulübü
4. Altın Portakal Film Festivali 25 Mayıs-5 Haziran 1967 Zalimler (Dram)
Bir Millet Uyanıyor (Tarihi)
Güzel Bir Gün İçin (Komedi)
5. Altın Portakal Film Festivali 5-15 Haziran 1968 İnce Cumali
6. Altın Portakal Film Festivali 25 Mayıs-5 Haziran 1969 Seçilmedi
7. Altın Portakal Film Festivali 25 Mayıs-5 Haziran 1970 Bir Çirkin Adam
8. Altın Portakal Film Festivali 1-8 Haziran 1971 Ankara Ekspresi
9. Altın Portakal Film Festivali 1-11 Haziran 1972 Zulüm
10. Altın Portakal Film Festivali 1-10 Haziran 1973 Hayat Mı Bu
11. Altın Portakal Film Festivali 1-10 Eylül 1974 Düğün Aspendos Tiyatrosu
12. Altın Portakal Film Festivali 27 Ağustos-5 Eylül 1975 Endişe Aspendos Tiyatrosu
13. Altın Portakal Film Festivali 18-26 Haziran 1976 Deli Yusuf
14. Altın Portakal Film Festivali 1-8 Temmuz 1977 Kara Çarşaflı Gelin
15. Altın Portakal Film Festivali 1-8 Temmuz 1978 Çöpçüler Kralı
16. Altın Portakal Film Festivali Düzenlenmedi Demiryol & Yusuf ile Kenan
17. Altın Portakal Film Festivali Düzenlenmedi Sürü
18. Altın Portakal Film Festivali 25 Eylül-4 Ekim 1981 Seçilmedi Antalya Atatürk Stadyumu
19. Altın Portakal Film Festivali Ekim 1982 Çirkinler de Sever
20. Altın Portakal Film Festivali 1-9 Ekim 1983 Faize Hücum
21. Altın Portakal Film Festivali 22-29 Eylül 1984 Bir Yudum Sevgi Antalya Atatürk Stadyumu
22. Altın Portakal Film Festivali 22-29 Eylül 1985 Dul Bir Kadın
23. Altın Portakal Film Festivali 22-29 Ekim 1986 Aaahh Belinda
24. Altın Portakal Film Festivali 2-9 Ekim 1987 Muhsin Bey
25. Altın Portakal Film Festivali 15-22 Ekim 1988 Gece Yolculuğu Beldibi Champion Tatil Köyü
26. Altın Portakal Film Festivali Ekim 1989 Uçurtmayı Vurmasınlar
27. Altın Portakal Film Festivali 24-29 Eylül 1990 Karılar Koğuşu Antalya Atatürk Stadyumu
28. Altın Portakal Film Festivali Kasım 1991 Gizli Yüz Antalya Dedeman Oteli
29. Altın Portakal Film Festivali Ekim 1992 Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri
30. Altın Portakal Film Festivali 17-20 Ekim 1993 Mavi Sürgün
31. Altın Portakal Film Festivali 1-5 Ekim 1994 Yengeç Sepeti Korhan Abay Antalya Sera Otel
32. Altın Portakal Film Festivali 1-5 Ekim 1995 Böcek Aspendos Tiyatrosu
33. Altın Portakal Film Festivali 1-5 Ekim 1996 Tabutta Rövaşata Antalya Kültür Merkezi
34. Altın Portakal Film Festivali 1-5 Ekim 1997 Hamam Özlem Savaş & Tarık Tarcan Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
35. Altın Portakal Film Festivali 1-5 Ekim 1998 Yara Suna Yıldızoğlu & Ömer Önder Hasan Subaşı Kültür Parkı
36. Altın Portakal Film Festivali 1-5 Ekim 1999 Salkım Hanımın Taneleri Berna Laçin & Beyazıt Öztürk Aspendos Tiyatrosu
37. Altın Portakal Film Festivali 1-5 Ekim 2000 Güle Güle Berhan Şimşek Aspendos Tiyatrosu
38. Altın Portakal Film Festivali 1-5 Ekim 2001 Büyük Adam Küçük Aşk Ayşe Tolga & Cem Davran Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
39. Altın Portakal Film Festivali 1-5 Ekim 2002 Uzak Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
40. Altın Portakal Film Festivali 1-5 Ekim 2003 Karşılaşma Açelya Akkoyun & Nail Kırmızıgül Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
41. Altın Portakal Film Festivali 3-10 Ekim 2004 Yazı Tura Demet Akbağ & Haluk Bilginer Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
42. Altın Portakal Film Festivali 24 Eylül-1 Ekim 2005 Türev Şebnem Dönmez & Korhan Abay Aspendos Tiyatrosu
43. Altın Portakal Film Festivali 16-23 Eylül 2006 Kader Özgü Namal & Halit Ergenç Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
44. Altın Portakal Film Festivali 19-28 Ekim 2007 Yumurta Meltem Cumbul & Halit Ergenç Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
45. Altın Portakal Film Festivali 10-19 Ekim 2008 Pazar - Bir Ticaret Masalı Ceyda Düvenci & Levent Üzümcü Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu
46. Altın Portakal Film Festivali 10-17 Ekim 2009 Bornova Bornova & Kosmos Burcu Kara Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
47. Altın Portakal Film Festivali 9-14 Ekim 2010 Çoğunluk Ebru Akel & Engin Altan Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
48. Altın Portakal Film Festivali 8-14 Ekim 2011 Güzel Günler Göreceğiz Berna Laçin & Ufuk Özkan Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
49. Altın Portakal Film Festivali 6-12 Ekim 2012 Güzelliğin On Par’etmez Ali Sunal Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
50. Altın Portakal Film Festivali 4-11 Ekim 2013 Cennetten Kovulmak & Kusursuzlar Özge Özder & Murat Han Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
51. Altın Portakal Film Festivali 10-18 Ekim 2014 Kuzu Korhan Abay Antalya EXPO Center
52. Altın Portakal Film Festivali 29 Kasım-6 Aralık 2015 Sarmaşık Oktay Kaynarca Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi
53. Altın Portakal Film Festivali 16-23 Ekim 2016 Mavi Bisiklet Cem Öğretir-Nihan Günay Antalya EXPO Center
54. Uluslararası Antalya Film Festivali 27 Ekim 2017 Melekler Beyaz Giyer Cem Öğretir-Nihan Günay Antalya EXPO Center[1]
55. Uluslararası Antalya Film Festivali 5 Ekim 2018 Üç Yüz Cem Öğretir-Nihan Günay Antalya EXPO Center[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Antalya Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu". NTV. 27 Ekim 2017. 29 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2018. 
  2. ^ "55. Uluslararası Antalya Film Festivali ödülleri açıklandı". NTV. Antalya: ntv.com.tr. 6 Ekim 2018. Erişim tarihi: 14 Ekim 2018.