Turgay Coşkun

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Turgay Coşkun
Doğum12 Ocak 1983, Elazığ, Türkiye
TarzlarHalk müziği
MesleklerKanun sanatçısı
ÇalgılarKanun
Etkin yıllar2006 - günümüz
Resmî sitehttp://www.turgaycoskun.com/

Turgay Coşkun, Türk halk müziği sanatçısı, kanun ustası. Geleneksel Türk halk müziği alanında kanun ve ses sanatçılığı yapan Turgay Coşkun, 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk halk müziği Korusunun açmış olduğu sınavı kazandı ve burada kanun sanatçısı olarak göreve başladı. Geleneksel Türk halk müziği bünyesinde kanun sanatçısı kariyerinde ilerledi. Bunun yanı sıra çeşitli gruplar ile birlikte caz, pop ve etnik müzik gibi birçok farklı müzik türünde de çalışmalar yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok konser ve festivallerde sahne alarak birçok konser verdi.

Hayatı ve Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendine özgü teknikleriyle Geleneksel Türk halk müziğine farklı bir yorum getiren usta kanun sanatçısı Turgay Coşkun, 1983 yılında Elazığ’da doğdu. Müzik hayatına 7 yaşında mandolin çalarak başlayan Turgay Coşkun, 1993 yılında babasının yapmış olduğu kanun sazını çalmaya başlayarak devam etti. Elazığ’da Harput Kültür Derneği bünyesinde müzik eğitimi gördü. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladı. 2000 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümünü birincilikle kazandı. 2000-2004 yılları arasında TRT Erzurum Bölge Radyosunun açmış olduğu sınavı kazanarak akitli kanun sanatçısı olarak görev yaptı. 2004 yılında üniversiteyi birincilikle bitirdi. Sonrasında Ankara’ya gelerek Halk Müziği alanında çalışmalar yaptı.

Yurt içinde ve yurt dışında Türk halk müziğini temsil etmek adına birçok festivale katıldı ve konser verdi. Ankara Televizyonu ve Radyosu’nun yayınlamış olduğu birçok programda kanun sanatçısı olarak görev aldı ve müzik yönetmenliği yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan kanun sanatçısı, halen Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk halk müziği korosunda Şef Yardımcısı olarak müzik yönetmenliği yapmaktadır. YouTube[1] kanalı üzerinden canlı performanslar ve kanun eğitimleri vermektedir.

Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Şark Usulü (2014)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Turgay Coşkun Youtube". Turgay Coşkun. 23 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]