İçeriğe atla

Tural Memmedli (besteci)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tural Memmedli
Genel bilgiler
DoğumMəmmədli Tural Rəhman oğlu
28 Kasım 1989 (34 yaşında)
Füzuli, SSCB
Mesleklerbesteci, piyanist, aranjör
Etkin yıllar2011-günümüz
Müzik şirketiTM & EthnoClass orchestra
ÜyelerAzerbaycan Besteciler Birliği

Tural Memmedli (AzericeTural Rəhman oğlu Məmmədli, d. 28 Kasım 1989, Füzuli), Azerbaycanlı piyanist, besteci, müzik yönetmeni ve aranjör.

Büyük lider Haydar Aliyev'e ithaf edilen "Zirveye Doğru" senfonik şiirinin, "Tebrizim" kantatının, "Çarh" senfonik skeçinin yazarı, Haziran 2014'te Malta'da düzenlenen uluslararası besteciler festivalinin ödülü sahibi.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Tural Memmedli, 28 Kasım 1989'da Füzuli şehrinde müzisyen bir ailede dünyaya geldi. 2007 yılında Hatai bölgesinin 27 numaralı lisesinden onur derecesiyle mezun olduktan sonra Bakü Müzik Akademisi Ortaokul-Stüdyosu'nun piyano bölümüne girdi ve 2007 yılında mükemmel notlarla mezun oldu.[1] 2007 yılında Bakü Müzik Akademisi Kompozisyon Fakültesi'ne girdi. Emektar Sanatçı Profesör Nazım Mirişli'den ders aldı. 2011 yılında büyük lider Haydar Aliyev'e adanmış büyük bir senfoni orkestrası için yazdığı "Zirveye Doğru" senfonik şiiriyle BMA Kompozisyon Fakültesi'nden kırmızı diploma ile mezun oldu. 2014-2016 yılında Azerbaycan Milli Konservatuarı'nın "Kompozisyon" fakültesinde yüksek lisans düzeyinde eğitim gördü. Besteciler Birliği sekreteri Celal Abbasov ve felsefe doktoru Telman Ganiyev'den ders aldı. 2013-2018 yılında Rusya Federasyonu Başkanına bağlı İdare Akademisi Devlet ve Belediye İdaresi Fakültesi'nde (yarı zamanlı) okudu.[1]

Çalışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Tural Memmedli'nin milli lider Haydar Aliyev'e ithaf ettiği "Zirveye Doğru" adlı senfonik şiiri, 7 Şubat 2014 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Gençlik Günü" festivalinde şef Rauf Abdullayev yönetimindeki Büyük Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildi ve diploma almaya hak kazandı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Gənc bəstəkarın uğurları". gomap.az. 3 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]