Trivia Crack

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Trivia Crack
Preguntados
Trivia Crack logosu
GeliştiriciEtermax
YayımcıEtermax
YönetmenMaximo Cavazzani Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformlariOS
Android
Windows Phone
ÇıkışiOS
26 Ekim 2013
Android
26 Ekim 2013
Amazon App Store
17 Mayıs 2014
Windows Phone
18 Eylül 2014
TürBilgi
ModÇok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Trivia Crack (İspanyolca özgün adıyla: Preguntados), oyuncuların arkadaşlarıyla ya da dünyanın herhangi bir yerindeki rakiplerle oynayabildiği mobil oyun uygulamasıdır. Oyunun modellenmesinde Trivial Pursuit gibi oyunlardan yararlanılmıştır. Trivia Crack, Aralık 2014'te App Store'da en çok indirilen oyun oldu.[1]

Oyun, Buenos Aires'te bulunan Etermax şirketi tarafından geliştirmiştir. 15'ten fazla dil sürümü bulunan oyun iOS, Android, Windows Phone, Facebook ve Amazon App Store üzerinden oynanabilir.[2]

Oynayış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda 6 soru kategorisi vardır: Eğlence, Sanat, Spor, Tarih, Bilim ve Coğrafya.[3] Bu kategorilerin üzerinde o kategoriye has bir simge vardır. Örneğin; Coğrafya kategorisinin simgesi Dünya'dır.

Oyuna girildiğinde ekranda Yeni Oyun yazısı görülür. Bu tuşa basıldığında ekrana oyunun modu (Klasik veya Meydan Okuma) ve rakiplerle ilgili seçenekler (Arkadaşlar veya Rastgele) gelir.

Modlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Klasik Mod[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda üzerinde kategorilerin bulunduğu bir çark ve çarkın üzerinde ise sabit bir ibre bulunur. Çarkın ortasındaki DÖNDÜR yazısına basıldığında ya da çarkı parmağınızla bir yöne doğru hızlıca hareket ettirdiğinizde çark dönmeye başlar. Çark durduğunda ibre hangi kategoriyi gösteriyorsa o kategoriden 4 şıklı bir soru gelir. Soru doğru cevaplanırsa yeniden çark çevrilir. Eğer soru doğru cevaplanamaz ya da 20 saniye içinde hiçbir şık seçilmezse çarkı çevirme sırası rakip oyuncuya geçer. 3 soru doğru cevaplanır veya çarkın üzerindeki taç simgesi ibrenin önünde durursa, oyuncu bir soru kategorisi seçer ve ekrana o kategoriden bir soru gelir. Eğer soru doğru cevaplanırsa oyuncu o kategoriden bir karakter kazanır. Bu şekilde, her kategoriden 1 tane olmak üzere, 6 karakter kazanırsa oyuncu oyunu kazanır. Eğer rakip oyuncu 6 karakteri toplarsa oyun kaybedilmiş olur.

Meydan Okuma[değiştir | kaynağı değiştir]

Klasik moddan farklı olarak bunda çark yoktur ve birden çok kişiyle de oynanabilir. Bu modda her oyuncu birbirine rakiptir ve bu modda çeşitli kategorilerden 12 soru vardır. Oyun başladığında ekrana yine herhangi bir kategoriden 4 şıklı bir soru gelir. Soru ister doğru cevaplansın ister yanlış cevaplansın diğer soruya geçilir. Bu şekilde 12 soruyu cevaplayan oyuncu oyunu bitirmiş olur. Oyun bittiğinde oyuncuların doğru cevapladığı soru sayısını gösteren bir skor tablosu çıkar. 12 sorudan en çok doğru cevabı veren oyuncu, oyunu kazanır.

Bonuslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeniden çevirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunu yükleyen her oyuncu oyuna 3 çevirme ile başlar. Oyuncular bunu zor olduğunu düşündüğü bir kategoride çarkın farklı bir kategoride durması umuduyla çarkı yeniden çevirmek için kullanır. Eğer oyuncunun çevirmesi biterse, Facebook'taki arkadaşlarından daha fazla çevirme isteyebilir ya da uygulama içi satın alma yoluyla çevirme satın alabilir.

Jokerler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular zor bir soru ile karşılaşırlarsa bir avantaj elde etmek için kullanabileceği jokerler vardır. Oyuncu belli bir coin ödeyerek joker kullanabilir. Belli oyun başarıları veya uygulama içi satın alma yoluyla coin satın alabilir.

Canlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular, her yeni oyun başlattığında 1 can harcarlar. Oyuncuların canları bittiğinde yeni oyun başlatamazlar. Oyuncular, canlarının yeniden dolması için 24 saat beklemek zorundadır. Her 24 saatte 1 can dolar ve 3 can dolduğunda üzerinden 24 saat geçse bile canlar daha fazla artmaz. Eğer oyuncular 24 saat beklemek istemezse Facebook'taki arkadaşlarından can isteyebilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "'Trivia Crack' the top download". Edmonton Sun. 16 Aralık 2014. 19 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2014. 
  2. ^ "TriviaCrack.com website". Etermax. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2020. 
  3. ^ Newcomb, Alyssa (31 Aralık 2014). "Trivia Crack: Inside the Free Game Topping App Store Charts". ABC News. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2014.