Tozkoparan İskender karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tozkoparan İskender isimli TRT 1'de yayınlanan tarih, macera, aksiyon, komedi ve fantastik türündeki televizyon dizisinde yer alan tüm hayalî karakterler içermektedir.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Hakkında
Çağan Efe Ak İskender Gözüpek 1-46 Dünya tarihinin en büyük okçularından biridir.1281,5 gez yani 847 metrelik mesafe ile Dünya rekoruna ulaşmıştır. Salih ve Fikri onu yeniçeri ocağına kayıt ederken kaza ile geleceğe gelir ve Mavi Ay'ın bir üyesi olur.
Yağız Kılınç Sinan Karayaman 1-46 Karayel'in eski kaptanı ve Mavi Ay'ın yeni üyesidir. Eskiden kazanma hırsıyla yanan Sinan değişmiş ve Mavi Ay'ın tarafına geçerek iyi biri olmuştur, ancak içinde hâla kazanma isteği bulunmaktadır.
Tuana Naz Tiryaki Asya Türkönder 1-46 Mavi Ay'ın teknoloji ve internet uzmanı, bilgisayar korsanı ve sosyal medya bağımlısı olan üyesidir.
Leya Kırşan Elif Baharvadi 1-46 Mavi Ay'ın hayvanlara, doğaya ve bitkilere önem veren üyesidir.

Onu doğanın kızı diyorlar. Ayrıca, çok merhametli biri.

Deniz Erayvaz Arda Tatlıdilli 1-46 Karayel'in eski üyesi ve Mavi Ay'ın yeni üyesidir. Sinan gibi değişmiş ve Mavi Ay'ın tarafına geçerek iyi biri olmuştur. Kısa boylu ve ekibin yeni neşe kaynağı olmuştur. Birlikte plan yaparken veya konuşurken Asya'nın söylediği şeylere genelde "konuş kız!" ya da "yürü kız!" diye tepki verir. Karizmasına ve toplum içerisindeki imajına düşkündür.
Berat Efe Parlar Cenk 27-46 2. Sezon düşmanı Pençe'nin kaptanıdır ve yüzyılın zamanbozanıdır.
Alperen Efe Esmer Bora 27-46 2. Sezon düşmanı Pençe'nin üyesi Cenk'in sağ koludur. Eskiden Taygu Kolejinde okumuş ve Mavi Ay'ın arkadaşı olmuş, ama Alim Cezeri Koleji'ne geçtikten sonra Pençe Spor Akademisine katılıp kötü yola düşmüştür. Dedikoducu ve kibirlidir. 33. Bölümde Pelinle dost olup pençezen olur. Numarası Car'dır. Genelde deyimleri ve atasözlerini yanlış söyler. Biraz patavatsızdır. Matematik dersinde başarısızdır.
Alisa Sezen Sever Ceren 35-46 Cenk'in sınıf arkadaşı. Pençe'nin Mavi Ay içindeki casusudur. Sonralarda Cenk'le plan yaptıkları ortaya çıkar. Daha sonra Pençe'nin üyesi olur.
Mona Begüm Çalış Efsun 27-46 2. Sezon düşmanı Pençe'nin hocasıdır. Hiç konuşmaz ve Haluk'un yardımcısıdır. ancak 33.bölümde zamanın çocuğu,34.bölümde ise bence de, kesin ve yapma kelimelerini söyleyerek insanlara konuşabildiğini kanıtlayabilmiştir. Pençezendir numarası Se'dir.
Hayrettin Haluk 27-46 2. Sezon düşmanı Pençe'nin hocasıdır. Cenk'in dayısıdır ve Mühendis Başı Ahriman'ın torunudur. Pençezendir numarası Penc'dir. Mutlu olduğunda sık sık "fevkalâde" ve bir şeyleri sayarken en sonda "vesâire vesâire" kelimelerini çok kullanır.
Sera Tokdemir Rüya Gözüpek 1-46 Taygu Koleji'nin eski müdürüdür. İskenderi geçici evlat edinir ve Salih'in eşidir. Rüya Kitap Cafe adında cafe işletiyor.
Burak Alkaş Fikri Parlak 1-46 Fen Bilimleri öğretmenidir. Salihin en yakın dostu ve mucittir.

Ayrıca zaman makinesi o yaptı.

Mehmet Emin Kadıhan Savaş Hoca 1-46 Taygu Koleji'nin eski matematik ve okçuluk öğretmenidir. Şu anda Alim Cezeri Koleji'nde matematik öğretmenliği yapmaktadır, sayıların en derinine kadar bilir, her saniyeyi dakikayı denklemi saniyelerce hesaplar.
Cemrehan Karakaş Mete Sağlam 46 Tozkoparan dizisindeki Yeni Mete'dir. İskender'in torunudur. Mavi Ay'ın Salih Hoca'dan sonraki hocasıdır.

Bitirilen karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Hakkında
Zeynep Doğangün Pelin 27-46 2. Sezon düşmanı Pençe'nin üyesidir. Annesi onun kibar bir balerin olmasını ister, ama o Pençe üyesi olup Mavi Ay'ın düşmanı olmak ister. Bora'dan tiksinir. 33. Bölümde Bora ile dost olup pençezen olur. Numarası Dü'dür. Hırslı bir karaktere sahiptir. Sonradan ailesi ile beraber şehire taşınıp pençeden ayrılmıştır.
Yusuf Gökhan Atalay Salih Gözüpek 1-46 Mavi Ay Türk Sporları’nın kurucusu. Rüya'nın eşidir. Mavi Ay'ın hocası. İskenderi geçici olarak evlat edinmiştir. karakteri canlandıran oyuncu diziden ayrılmıştır.
Gülsüm Alkan Refika Pala 6-28 Rafet Pala'nın karısı. Eşi amcasından kalan tarlayı almak için Bursa'ya gittiğinde Taygu Koleji'ni ona emanet eder. Refika Pala, Cihangir'i işe aldığında İskender onu görünce bağırır ve Refika onu bir kez uyarır. Daha sonra İskender, kazayla dirseği Cihangir'in yüzüne gelir. Kasırga babaannelerinin yalanlarına inandırınca bunu öğrenince Refika, İskender'i tam okuldan uzaklaştıracakken Cihangir ortaya çıkar ve kazayla yaptığını söyleyince İskender'in okuldan uzaklaştırılmasından vazgeçmiştir. 26. bölümde okullar arası turnuvaya katılmadıkları için Mavi Ay'ı okuldan atar. Savaş ve Rüya okuldan attıklarında Refika onlara karşı geldiği için onlarıda kovar. Arda ve Asya, Refika'ya ailelerine söylememesi için ikna eder, ancak Refika çoktan ailelerine arayıp konuştuklarını söylemişti.
Esin Gündoğdu Saniye 1-26 Taygu Koleji'nde hademe, kantin nöbetçisi, güvenlik gibi görevlerde bulunur. Kasırga'dan gizlice Mavi Ay'a yardım eder. Mavi Ay okuldan atıldığında Taygu Koleji gösterilmeyeceği için bir daha görünmez.

Onun hayali oyuncu olmaktır.

Fırat Albayram Giovanni/Cihangir 1-26 "Geçmişten Gelen Cihangir" adına bürünen, İskender'den nefret eden okçular tekkesinin içine sızmış ve 2. Beyazıt'ın suikastini organize eden italyan okçudur. Aynı zamanda solaklardan olmak ister. 1. bölümün sonunda İskender'i okla öldürecekken ok makineye saplanır. İskender, Salih, Fikri ve aynı zamanda Cihangir geleceğe gelir. 5. Bölümde Rafet Pala tarafından işe alınır. İlk başta hem Mavi Ay'ın hem de Kasırga'nın hocası olur, daha sonra Salih, Taygu Koleji'ne gelince sadece Kasırga'nın hocalığını yapmıştır. Geçmişe geri dönmüş ama suikast başarısız olunca yeniçeriler tarafından zindana atılır.
Mert Erdoğdu Ayberk 1-26 1. sezon düşman takımı Kasırga'nın en güçlüsü ama bir o kadar sakar üyesidir. Geçmişte yaşadığı travma nedeni ile kötü birisine dönüşür. İskender'in güçlerini öğrenmiş, ancak kimse ona inanmamıştır. Mavi Ay okuldan atıldığında Taygu Koleji gösterilemeyeceği için bir daha görünmez.
Defne Erşen Ece 1-26 1. sezon düşman takımı Kasırga'nın en zeki üyesidir. Geçmişte yaşadığı travma nedeni ile kötü birisine dönüşür. Her şeyi gözetler gördüklerini Tayfun'a bildirir. Mavi Ay okuldan atıldığında Taygu Koleji gösterilemeyeceği için bir daha görünmez.
Ülkü Hilal Çiftçi Duygu 1-26 1.sezon Düşman takımı Kasırga'nın kurucusudur ve 2. lideridir. Tayfun'un ikiz kardeşidir. Geçmişte yaşadığı travma nedeni ile kötü birisine dönüşür ve dedesine hâla iyi birisiymiş gibi gözükür. Moda ve telefona düşkündür. Mavi Ay okuldan atıldığında Taygu Koleji gösterilemeyeceği için bir daha görünmez.
Esat Polat Güler Tayfun 1-26 1. sezon düşman takımı Kasırga'nın kurucusu ve lideridir. Duygu'nun ikiz kardeşidir. Geçmişte yaşadığı travma nedeni ile kötü birisine dönüşür ve dedesine hâla iyi birisiymiş gibi gözükerek okulda kurallar koyar. Mavi Ay okuldan atıldığında Taygu Koleji gösterilemeyeceği için bir daha görünmez.
Suna Selen Makbule 2-25 Cihangir'i öz oğlu zanneden yaşlı bir teyze. Cihangir geçmişe dönünce bir daha görünmez.
Turan Günay Nevzat Karayaman 17 Sinan'nın babasıdır. Kuzgun belası ortaya çıkınca Sinan'ı okuldan alıp başka bir yerde yaşamak ister. Ama iskender sayesinde onu ikna edip Sinan'ı okula ve takıma geri getirmiştir.
Muhittin Korkmaz Rafet Pala 1-5 Taygu Koleji'nin sahibidir. Torunlarının gerçek yüzünü bilmediğinden onların yalakalıklarını yapar. Paragöz bir kişi olduğu için amcasından kalan tarlayı almak için Bursa'ya gider. Canlandıran oyuncu gerçek hayatta vefat etmiştir.