Tourner dans le vide

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Tourner dans le vide"
Tourner dans le vide
Mini World albümünden
Indila single
Yayımlanma10 Şubat 2014
Formatdijital indirme
TarzPop, çeşitli müzik, Çağdaş R&B
Süre4.06
ŞirketCapitol Music Group
Yazar
YapımcıSkalpovich

Tourner dans le vide (Türkçe: Boşluğa dönüş) Fransız şarkıcı-söz yazarı Indila'nın ilk albümü Mini World'ün ikinci single'ıdır. Single, 10 Şubat 2014'te Vevo kanalında yayınlandı. Aynı gün Indila, şarkının bir klibini kanalına yükledi ve 11 Ağustos 2017 itibarıyla klip yaklaşık 31 milyon kez görüntülendi. Single, Fransa ve Bologna'da başarılı oldu. Fransa'da single 13 numaraya ve Belçika'nın Valon Bölgesi'nde 11 numaraya kadar yükseldi. Eleştirmenler şarkının yazımına, yapımına ve söylenme biçimine övgüde bulundular. Single, Indila tarafından, albümün yapımcılığını da üstlenen Skalpovich ile birlikte yazılmıştır ve albümün en iyi şarkılarından biridir. Single'ın birçok cover versiyonu ve birçok remix'i yapıldı.

Video klip[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk olarak, Indila single için bir şarkı sözü klibi yayınladı. Şarkı sözü klibi dünya çapında bir başarıydı ve YouTube'daki ilk gününde bir milyona yakın izlendi. Bir ay sonra Indila, aynı zamanda dünya çapında bir başarı olan video klibin tamamını yayınladı.

Şarkıda, sevgilisinin yokluğunun onu baş döndürücü bir üzüntüye sürüklediğini anlatmakta ve toplumsal önyargıların da rol oynayabileceğini öne sürmektedir.

Videonun başında Indila, Phantom Operasına girişinde maskeli bir muhafızla terk edilmiş bir binaya girerken görülür. Indila gardiyana ceketini uzatır ve onu alevlerin içine atar. Indila daha sonra binaya girer. Indila şenlikli beyaz bir elbise ile içeri girerken diğer insanlarda süslü kıyafetler içindedirler. Klibin ortasında odanın ortasında duran Indila görülür ve bir adam karşısına gelir, elini öpmek ister fakat İndila kayıtsız kalarak elini çeker. Daha sonra yine aynı adam İndila'nın arkasında bıçakla ona doğru koşarak belirir. Adam Indila'yı bıçaklamayı başaramaz ve her şey başka bir sahneye dönüşür. Arada, binada asılı resimlerde Indila görülebilmektedir. Video klibin çoğu bıçağı olan adam ve Indila hakkındadır. 11 Ağustos 2017 itibarıyla video klip 100 milyon kez görüntülendi ve günümüzde en çok izlenen üçüncü video klibi oldu.