Tonikaku Kawaii

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tonikaku Kawaii: Fly Me to the Moon
Tonikaku Kawaii logosu
トニカクカワイイ
(Tonikaku Kawaii)
TürRomantik komedi, bilimkurgu[1]
Manga
YazarKenjiro Hata
YayımcıShogakukan
Diğer yayımcı
BaskıShōnen Sunday Comics
DergiWeekly Shōnen Sunday
DemografikShōnen
Yayın tarihi14 Şubat 2018 – güncel
Cilt sayısı19
Anime televizyon dizisi
YönetmenHiroshi Ikehata
SenaristKazuho Hyodo
MüzikEndō
StüdyoSeven Arcs
LisansCrunchyroll
KanalTokyo MX, ytv, BS-NTV
Diğer kanallar
Yayın tarihi 3 Ekim 2020 – güncel
Bölüm sayısı12 + OVA

Tonikaku Kawaii: Fly Me to the Moon (Japoncaトニカクカワイイ; "Neyse Sevimli"), Kenjiro Hata tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Şubat 2018 tarihinden bu yana Shogakukan'ın Weekly Shōnen Sunday dergisinde yayınlanmaktadır. Seri, genç dahi Nasa Yuzaki'yi ve hikâyenin başında kendisini bir trafil kazasından kurtaran yeni karısı Tsukasa ile gelişen ilişkisini anlatmaktadır.

Seven Arcs tarafından uyarlanan bir anime televizyon serisi Ekim-Aralık 2020 tarihleri arasında yayınlandı. Serinin ikinci sezonu Nisan-Haziran 2023 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerikan uzay ajansı NASA ile isim benzerliği nedeniyle alay konusu olan Nasa Yuzaki, daha farklı hatırlanmak için çok çabalamaktadır. Neyse ki Nasa giriş sınavlarında birinci sırada tamamlayarak seçtiği liseye yerleşmeyi başarır. Ancak bir gece eve giderken sokakta karşılaştığı Tsukasa Tsukuyomi adında bir kız, hayatını kökten değiştirecektir. Kızın inanılmaz zarafetiyle büyülenen Nasa için ilk görüşte aşk gerçek olur. Kıza aşık olan Nasa, yolda hızla yaklaşan tehlikeyi fark edemez ve kızın müdahalesiyle ölümün eşiğinden döner. Nasa, bunun üzerine kızı elinden kaçırmak istemez ve tüm cesaretini toplayarak aşkını itiraf eder. Kız ise evlilik şartıyla bunu kabul eder. Memnuniyetle şartı kabul eden Nasa orada uyuyakalır, uyandığında ise kız kaybolmuştur. Yaraları iyileştikten sonra diğer tüm hırslarını bir kenara atıp, hayatını kalbini ele geçiren kızı bulmaya adar ama bir yıl geçmesine rağmen bulamaz. Ancak bir gece, beklenmedik bir ziyaretçi kapısını çalar. Bu ziyaretçi dünyasını sonsuza kadar değiştirecek müstakbel eşi Tsukasa'dan başkası değildir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Harding, Daryl (4 Mart 2020). "Fly Me to the Moon Manga Announces TV Anime Airing From October". Crunchyroll. 24 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2020. 

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]