Tobirama Senju

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tobirama Senju
Naruto karakter
İlk görünümNaruto Shonen Jump 69
Eser sahibiMasaşi Kişimoto
SeiyūKen'yū Horiuchi
Profil
CinsiyetErkek
SınıfSensör Tip, Kage
MeslekHokage
Bilinen akrabalarıHashirama Senju (Ağabeyi)

Tsunade (Büyük Yeğeni)

Nawaki (Büyük Yeğeni)
Bilgi
Jutsu/Kekkei genkai

Hiraishingiri
Shisekiyōjin
Kuchiyose: Edo Tensei
Suiton: Suishōha
Suiton: Suiryūdan no Jutsu

Suiton: Suijinheki

Tobirama Senju, Japonca anime ve manga serisi Naruto'da kurgusal bir karakterdir. Birinci Hokage Hashirama Senju'nun kardeşidir. Onun ölümünden sonra ikinci hokage olmuştur. Su tipi çakraya sahiptir. Aynı zamanda çok güçlü bir sensör tip ninjadır. "Edo Tensei" adlı yasaklanmış tekniği icat etmiştir. Orochimaru tarafından iki kere bu teknik ile diriltilmiştir. İlk seferinde kendisinden sonra gelen üçüncü hokage Hiruzen Sarutobi'ye karşı abisi ile birlikte savaşmıştır. İkinci seferinde dördüncü ninja savaşında Obito Uchiha ve Madara Uchiha'ya karşı diğer üç hokage ile birlikte savaşmıştır.

Tobirama'nın Uchiha'lara karşı olan ırkçı tavrı, klandan korktuğu için sebepsiz yere Uchiha'ları köyün dışına sürmesi, Uchiha'ların ileride darbe planları yapmasına sebebiyet olmuştur. Ardından onları gözetlemek ve Uchiha klanı harici bir asayiş sağlamak için Anbu birimini kurmuş[1] ve üçüncü hokage zamanında yükselecek olan paralel yapılanmanın temelini atmıştır. Bu yapı Danzo önderliğinde Uchiha'ları gözetlemiş ve köy içerisindeki ayrılığı son raddeye taşımıştır.[2] Köy içerisindeki dışlanmadan kurtulmak için planlanan darbenin önlenmesi için ise Uchiha İtachi çift taraflı casusluk yaparak hayatından vazgeçmiştir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Tobirama Senju". Narutopedia (İngilizce). 17 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2021. 
  2. ^ "Danzō Shimura". Narutopedia (İngilizce). 28 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2021. 
  3. ^ "Itachi Uchiha". Narutopedia (İngilizce). 29 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2021.