The Howling (EP)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Howling
Within Temptation EP'si
Yayımlanma1 Mayıs, 2007
TarzSenfonik rock
ŞirketRoadrunner Records
YapımcıDaniel Gibson
Within Temptation EPler kronolojisi
'The Dance
(1998)
'''''The Howling
(2007)
'Paradise (What About Us?)
(2013)

The Howling, senfonik metal/rock grubu olan Within Temptation'a ait olan bir şarkıdır. 1 Mayıs 2007 tarihinde yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde Hot Topic mağazalarında EP olarak yayınlandı. Ayrıca şarkı, grubun The Heart of Everything albümünün ikinci şarkısı olarak kullanılmış, Avrupa'nın diğer kesimlerinde Frozen satılırken Amerika Birleşik Devletleri'nde dijital olarak yayınlanmıştı.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

The Howling, The Heart of Everything albümündeki ilk şarkı olarak ortaya çıkmıştı. Şarkı, video oyunu olan The Chronicles of Spellborn tanıtımını yapmak, destek vermek için yazılmıştı.[1] Ayrıca grup şarkıyı 2006 yılında, birkaç defa canlı olarak çaldı.

1 Mayıs 2007 tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri'nde The Heart of Everything yayınlanmadan önce şarkı için bir EP satışa sürüldü. Kullanılabilir olduktan birkaç saat sonra EP, Hot Topic'in web sitesinde satışa sunuldu.

Şarkı Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Sharon den Adel and Robert Westerholt tarafından yazıldı. 

No. BaşlıkBesteci(ler) Süre
1. "The Howling"  Westerholt, Gibson 5:36
2. "Stand My Ground"  Westerholt, Kooreneef 4:28
3. "Angels"  den Adel, Spierenburg 4:02
4. "Jillian (I'd Give My Heart)"  den Adel, Spierenburg 4:47
5. "Memories"  den Adel, Spierenburg 3:51

Klibi[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk klip The Chronicles of Spellborn için tanıtım videosu amacıyla hazırlandı. Klipte grubun vokali Sharon den Adel'den sahneler yer alıyordu. İkinci klipte, Sharon den Adel güzel, güneşli bir alanda yer aldı. Sahne hızla koyu bir hale döndü ve ileride daha yumuşak ve sakin bir ses geldi. Den Adel, diğer üyelere karanlık sahnelerde katıldı. Videonun geri kalanı iki sahne arasında geçiş yapıyordu. Yerine albüm versiyonu geldiğinde video "The Howling"nin kısaltılmış, tek bir sürümünü canlandırıyordu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Howling - About WT" http://www.the-howling.com/?command=show_about_wt 18 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]