The Hellecasters

Vikipedi, özgür ansiklopedi

The Hellecasters bir Amerikan gitar grubudur. Tanınmış oturum oyuncuları Will Ray, John Jorgenson (Desert Rose Band ve Elton John'un destek grubu) ve Jerry Donahue'den (Fairport Convention) oluşan, hepsi diğer üreticilerin gitarlarını çalıyorlar, ancak ana enstrümanları olarak Fender Telecaster'ın stilini taşıyorlar.

1988'de Will Ray, çeşitli yerel müzisyenlerin yer aldığı "Hollywood Roundup" adlı bir albüm çıkardı. Enstrümantallardan biri, parçayı "Candye Kane and the Super Pickers" adı altında kaydeden birkaç tanıdığı (John Jorgenson, Jerry Donahue, Jeff Ross ve Billy Bremner) içeriyordu.

Jerry Donahue'ye göre, 1990'da Palomino'da Will Ray ile karşılaştıktan sonra, aynı kulüpte bir açık mikrofon seansında birlikte bir set oynamalarını önerdi. Will Ray daha sonra John Jorgenson'dan üç parçalı armoniler elde etmek için onlara katılmasını istedi. İsimleri John Jorgenson tarafından icat edildi. Monkees'ten Michael Nesmith, Nisan 1991'deki gösterilerine katıldı ve ardından onları plak şirketiyle imzaladı. İlk iki albümleri The Return of the Hellecasters ve Escape from Hollywood, Nesmith'in Pacific Arts Audio etiketiyle yayınlandı.[1] [2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Let It Rock: Interview with Jerry Donahue". Let It Rock. January 2006. 8 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2015. 
  2. ^ "Early Blues Interview John Jorgenson, guitar/vocals, John Jorgenson Quintet". Early Blues. 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2015. 
  3. ^ "The Beginning". Hellecasters.com. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2015.