The Ghost of You

Vikipedi, özgür ansiklopedi

"The Ghost of You" My Chemical Romance'in ikinci stüdyo albümü Three Cheers for Sweet Revenge dördüncü ve son single'ı ve altıncı şarkısıdır. "The Ghost of You" 27 Eylül 2005 tarihinde yayınlandı.[1] Şarkının ana teması kaybetme korkusu ve sevilen birinin kaybı hissi üzerinedir. Şarkının adı ise bir Watchmen watchmen reklamında geçen "Oh, how the ghost of you clings" yazısına bir göndermedir.[2] Reklamın kendisi ise "These Foolish Things" isimli şarkıya göndermedir.

Müzik videosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzik videosu Malibu, California'da iki günde çekildi ve yapımı 1.000.000 ABD dolarının biraz üzerinde bir maliyete mal oldu. Videonun direktörü ise Marc Webb'tir. My Chemical Romance, Fuse ile yaptığı bir röportajda ''Bir film çektik ve onu video olacak şekilde düzenledik. Bu, 'Helena' ve 'I'm Not OK (I Promise)' şarkılarını bir araya getirerek uzun bir müzik yapmaya benziyor.'' ifadelerini kullandı. Videonun başları grubun performans sergilediği bir USO dansında geçiyor, ancak videonun devamında grup üyelerinin şiddetli bir savaşta ABD askerleri olarak oynadıkları bir D-Day sahnesinde geçiyor. Basçı Mikey Way, doktorun (Ray Toro'nun canlandırdığı) onu kurtarma girişimlerine rağmen Axis ateşi tarafından vurulup öldürüldüğünde video duygusal bir hal alıyor ve şarkıdaki kayıp duygusuna vurgu yapılıyor. Mikey gözleri açık bir şekilde ölüyor ve kardeşinin öldüğünü gören Gerard Way kardeşine doğru koşmaya çalışıyor. Bu sahne kardeşinin öldüğü sahneden çok etkilenen Gerard Way sebebiyle sadece bir tekrar ile çekilmiştir. 1. Piyade Tümeni, "Big Red One", 6 Haziran 1944'te Omaha Plajı'ndaki ilk dalga arasındaydı. Life on the Murder Scene'de Mikey'e Ray ile onu kurtarmaya çalışıyormuş gibi görünmesi için konuşması söylendi. Videoda ise "Mikey! Sen öldün! [Nasıl hissediyorsun!?]" diye bağırdığı görülüyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "FMQB Airplay Archive: Modern Rock". Friday Morning Quarterback Album Report, Incorporated. 22 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2024. 
  2. ^ "My Chemical Romance's Gerard Way says it's been 'so difficult' to keep 'Watchmen' Bob Dylan cover under wraps". 17 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2024.