The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

Vikipedi, özgür ansiklopedi

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore, William Joyce ve Brandon Oldenburg[1] tarafından yönetilen, yapımcılığı Shreveport, Louisiana'daki Moonbot Studios tarafından yapılan 2011 yapımı kısa animasyon filmidir.[2] Bu film William Joyce'un 1999 yılında yazmaya başladığı bir çocuk öyküsünden uyarlanmıştır. Simon & Schuster tarafından Haziran 2011'de yayınlanmıştır.[3]

Yönetmenler, Morris Lessmore karakteri için ilham kaynağı olması amacıyla animasyon ekibine bir dizi klasik Buster Keaton filmi izletmişlerdir.

Katrina Kasırgası, Buster Keaton, Oz Büyücüsü ve kitap sevgisinden esinlenen ve "Hikayenin iyileştirici gücüne dair dokunaklı ve mizahi bir alegori" olarak tanımlanan film, kitapsever Lessmore'a ve onun uçan kitaplardan oluşan büyülü bir kütüphanenin koruyuculuğuna odaklanıyor. Bilgisayar animasyonu, minyatürler ve geleneksel elle çizim teknikleri kullanılarak oluşturulmuştur.[4]

Çeşitli teknikler (minyatürler, bilgisayar animasyonu, 2D animasyon) kullanan ödüllü yazar/çizer William Joyce ve yardımcı yönetmen Brandon Oldenburg, sessiz filmlere ve MGM Technicolor müzikallerine geri dönen melez bir animasyon tarzı sunuyor.

Morris Lessmore aynı anda hem eski moda hem de son teknolojinin ürünüdür.

Prodüksiyon çok kısıtlı bir zaman diliminde şaşırtıcı sayıda kamera kurulumu gerçekleştirerek sadece 5 günde 375 kamera kurulum yapmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Times-Picayune, Mike Scott, NOLA com | The (5 Şubat 2012). "Oscar nod for animated 'Morris Lessmore' could be just the start for Shreveport's Moonbot Studios". NOLA.com (İngilizce). 22 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2023. 
  2. ^ "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore | Animation Short Film". Short of the Week. 29 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2023. 
  3. ^ "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore". imdb.org. 24 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2023. 
  4. ^ "Oscar shorts: 'Morris Lessmore' has hybrid animation, iPad app". Los Angeles Times (İngilizce). 24 Ocak 2012. 22 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2023.