Terre Haute (roman)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Terre Haute, Will Aitken[1]'in 1989 tarihli bir romanıdır.

Terre Haute, Indiana'nın Terre Haute kentinde ergenliğe giren parlak ve çekici bir genç olan on dört yaşındaki Jared McCaverty'nin hayatındaki bir yılını anlatıyor. Varlıklı bir aileden gelen Jared pek çok açıdan mutlu bir çocuktur ama aşırı kilolu, sosyal açıdan garip ve eşcinseldir.

Konu Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Jared McCaverty, arkadaşı Paul Herzog ile cinsel ilişkiye girer, ancak babası bunu öğrenir ve onu döver. Bir eşcinsel dergisi satın alır ancak babası dergiyi bulduktan sonra oğlunun cinsel eğilimlerini kabul edemez. Daha sonra okul arkadaşı Randy Sparks'la başka bir eşcinsel olay yaşar, ancak babası onların Jared'in yatak odasında seks yaptıklarını keşfeder.

Jared, yerel müzenin yeni küratörü Julian Clay ile tanışır ve cinsel taciz içeren bir ilişki başlar. Jared, Julian tarafından reddedilir ve onu tehdit eder.

Muhtemelen Jared'ın onu sübyancı ve tecavüzcü olarak ifşa etmekle tehdit ettiği Julian Clay daha sonra intihar eder. Jared, Julian'ın ölümünden kendisini sorumlu hisseder. Kapanış sayfalarında Jared, yirmi yaşında sempatik bir Fransız olan Alexandre ile tanışır ve okuyucu, Jared'in gerçek aşkı bulacağına inandırılır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Will Aitken". 29 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2023.