Teleseminar

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teleseminarlar, belirli bir konuyla ilgilenen bir grup insana antrenman sağlamak, eğitim vermek, ürünleri tanıtmak veya satmak için kullanılır. Geleneksel seminerlere, içerik ve amaçlara benzerler, fakat belirli bir konumdan ziyade telekonferans veya köprücülük üzerinden verilirler.[1]

İletişim kurmak, teletrayım sağlamak ve seyahat masrafı olmaksızın iş yapmak için yeni bir yoldur. Teleseminarın ev sahibi, izleyicisiyle iletişim kurmak için belirli bir zaman ve tarih belirleyecektir. İzleyici, kullanılan bridgeline kapasitesine ve tartışılan konunun popülaritesine bağlı olarak birkaç katılımcıdan 1.000 katılımcıya kadar değişebilir.

Teleseminarlar, bir ev sahibinin bir kerede çok sayıda kişiye bilgi sağlaması için bir fırsat sunar. Bir antrenörün aynı anda birçok katılımcıyı bir kerede değil, birçok kişide eğitmesine izin verir.[2] Bu konferans çağrıları genellikle kaydedilir. Genellikle, bilgi sunumu için ayrılmış sabit bir zaman süresi vardır, ardından sorular ve cevaplar için başka bir sabit zaman aralığı vardır.

Aynı zamanda seyahat, pahalı hazırlık ve sunum malzemesi maliyetlerini de ortadan kaldırır. Bu faktörler teleseminarları çok uygun maliyetli bir dağıtım yöntemi haline getirmektedir.

Teleseminarlar ücretsiz ya da öğrenciler için katılım ile ilişkili bir maliyet ve uzaktan eğitim olabilir. Maliyet, tartışılan içeriğe ve aramayı barındıran kuruluşa bağlı olarak değişecektir.[3] Katılım ücretine rağmen, öğrencilerin bu avantajı, canlı bir seminere seyahat etmenin zorluğunu ve masrafını gerektirmez. Katılımcılar tele konferansa evden veya telefon bağlantısının olduğu herhangi bir yerden katılabilirler.

Ücreti ödedikten sonra, katılımcılar bir telefon numarası alacak ve çağrı için şifre alacaklardır. Teleseminar için herhangi bir ücret yoksa, telefon numarası ve şifre kodu e-posta yoluyla dağıtılabilir veya şirketin web sitesinde bulunabilir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2018. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2018. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2018.