Taz Express

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Taz Express
Oyunun Nintendo 64 kapağı.
GeliştiriciZed Two
YayımcıInfogrames
SeriLooney Tunes
PlatformNintendo 64 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Çıkış
  • AVR: 1 Ağustos 2000
TürlerPlatform
Bulmaca
ModTek oyunculu

Taz Express, Zed Two tarafından geliştirilmiş ve Infogrames tarafından yalnızca Avrupa'da yayınlanmış 2000 yapımı Nintendo 64 platform bulmaca video oyunudur. Oyunun ana kahramanı ünlü Looney Tunes kahramanı Tazmanya Canavarı'dır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Tazmanya Canavarı'nın karısı Taz'a posta dağıttığı bir iş bulmuştur. Oyunda, oyuncu Taz'ı kontrol eder ve yol boyunca bazı bulmacalar çözerek oyundaki çeşitli yerlere sandıkları teslim etmelidir. Sandık, amaçlanan hedefine ulaşana kadar bozulmadan kalmalıdır.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun oldukça ünlü olan Warner Bros. karakteri Tazmanya Canavarı'nın çevresinde gelişir. Bu 3D platform oyunu Mars, Bushlands, Monument Vadisi ve Vahşi Batı gibi Taz'ın yirmi beş seviyede sandık taşımasını konu almaktadır. Dönün, koşun, gökdelenlere atlayın, çeşitli yaylı cihazlarla atlayın, yüzün ve parlak renkli çizgi film ortamlarında görevleri ve bulmacaları tamamlamak için seviyeler arasında bir jetpack ile uçun. Tüm sırların kilidini açmak ve Taz'ın sunduğu sandıkta ne olduğunu keşfetmek için oyunu dört kez tamamlayın.

Tepkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun incelemelerden "iyi" ve "ortalama" notlar aldı. Power Unlimited oyuna 10 üzerinden 7.6 puan, 64 Power (big.N veya N Games) 100 üzerinden 75 puan, Jeuxvideo.com 20 üzerinden 12 puan, Super Play (İsveç) 10 üzerinden 6 puan, Video Games 100 üzerinden 53 puan ve Consoles Plus 100 üzerinden 5 puan verdi.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Taz Express for Nintendo 64 (2000) MobyRank". MobyGames. 7 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]