Tavuklar Firarda: Kurtarma Operasyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tavuklar Firarda: Kurtarma Operasyonu
YönetmenSam Fell
Yapımcı
  • Steve Pegram
  • Leyla Hobart
Senarist
Hikâye (eser)
  • Karey Kirkpatrick
  • John O'Farrell
Oyuncular
MüzikHarry Gregson-Williams
Görüntü yönetmeniCharles Copping
KurguStephen Perkins
Stüdyo
DağıtıcıNetflix
Çıkış tarih(ler)i14 Ekim 2023 (2023-10-14) (BFI)
15 Aralık 2023 (2023-12-15)
Süre98 dakkika
Ülkeİngiltere
Dilİngilizce

Tavuklar Firarda: Kurtarma Operasyonu,(özgün adı:Chicken Run: Dawn of the Nugget ) Sam Fell tarafından yönetilen, senaryosu Karey Kirkpatrick, John O'Farrell ve Rachel Tunnard tarafından yazılan, Kirkpatrick ve O'Farrell'in orijinal hikâyesinden uyarlanan, 2023 yapımı İngiliz stop motion animasyon komedi filmidir . Tavuklar Firarda filminin devamı olan filmin yapımcılığını Aardman Animations ve Netflix Animation üstlendi . Filmde Thandiwe Newton, Zachary Levi, Bella Ramsey, Romesh Ranganathan, David Bradley, Daniel Mays, Jane Horrocks, Imelda Staunton, Lynn Ferguson, Josie Sedgwick-Davies, Nick Mohammed ve Miranda Richardson'un sesleri yer alıyor.

Tavuklar Firarda: Kurtarma Operasyonu'ın dünya prömiyeri 14 Ekim 2023'te 67. Londra Film Festivali'nde yapıldı ve Netflix tarafından 15 Aralık 2023'te yayınlanmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bay ve Bayan Tweedy'nin Çiftliğinden başarılı bir şekilde kaçtıktan sonra Ginger ve serbest bırakılan tavuklar çiftliğe yerleştiler sürünün insanlardan kaynaklanan herhangi bir risk olmadan uyum içinde yaşayabileceği cennet gibi bir ada kuş cenneti. Ginger ve Rocky, Molly adında yavru bir yavruyla bir aile kurar. Fareler, Nick ve Fetcher, yeni evlerine malzeme bırakmak için ara sıra tavukları ziyaret ediyor.

Bir süre sonra, yaşlanan Molly maceracı olmaya başlar ve adadaki dış dünya hakkında daha meraklı hale gelir, ancak kümes hayvanı çiftliğinde yaşadığı deneyimden aklından çıkmayan Ginger, Molly'nin adayı terk etmesine izin vermez ve Rocky ona dışarıdaki olayları anlatmak istemez. dünya. Kısa süre sonra insanlar kamyonlar ve inşaatlarla gölün anakara kıyısına ulaştı. Başka bir tavuk çiftliği olduğundan şüphelenen Ginger, tavuklara saklanmalarını ve insanlar gidene kadar beklemelerini emreder. Molly merakından hareketle Ginger'la tartışır ve o gecenin ilerleyen saatlerinde gölün karşı tarafına ve dış dünyaya gizlice girer. Ginger ve Rocky bunu keşfeder ve onu geri almak için Babs, Bunty, Mac ve Fowler'dan oluşan bir parti getirir.

Bu sırada Molly, Frizzle adlı bir tavuk tarafından bir arabanın altında kalmaktan kurtarıldığı bir yola girer. Frizzle, Molly'ye tavuk çiftliğine otostopla gitmesini teklif eder. Sürücü onları fark eder ve kamyona bindirir. Ginger'ın grubu kamyonun peşinden koşarken, tavuklar için oyun alanı ve ağır güvenlik sistemleri bulunan son derece gelişmiş bir kümes hayvanı çiftliği olan Fun-Land Farms'a rastlarlar. Rocky tesise girmeyi başarır ancak bir çöp öğütme makinesi tarafından yakalanır. Ginger ve grubu, güvenliklerini atlatmak için malzeme almak üzere Nick ve Fetcher'a gelir. Tesise başarılı bir şekilde girerler, ancak fareler çöp kanalına çekilir ve burada Rocky'yi kurtarıp fırından kaçarlar.

Tesis içinde Molly, Frizzle'ın tesisin bilim adamı Dr. Fry tarafından yakalanmasından önce tavukların tepkisiz olduğunu keşfeder ve kendisi beyinlerini yıkayan< bir tasma yerleştirir. /span> yapabilmek amacıyla tavuğun korkusunu bastırmak için tasmaları beyin yıkama cihazı olarak kullandığını fark eder. Smith, yeni gıda ürünlerine talep duyan bir fast food zinciri iş adamı. tavuk parçaları onu. Arkadaşını kurtarmaya kararlı olan Molly, oyun alanından kaçar ve Dr. Fry'ın peşine düşer. Ginger, Molly ile yeniden bir araya gelir ve eski çiftlik sahibi Bayan Tweedy'nin tüm operasyonu yeni kocası Dr. Fry ile birlikte yürüttüğünü öğrenir. Molly ve Ginger, Bayan Tweedy'nin, Reginald için

Ginger, kendisine davranış tasması uygulamaya çalışan Bayan Tweedy tarafından keşfedilip yakalanır, ancak Ginger boyun eğmeyi reddeder. Rocky, Molly'nin Ginger'ı serbest bırakması için dikkatini dağıtır, ancak tasma aktif hale gelerek Ginger'ın beyninin yıkanmasına neden olur. Grupla yeniden bir araya gelirler ve bir siloya hapsolmadan önce tasmayı Ginger'ın elinden başarıyla çıkarırlar.

Silodan başarılı bir şekilde kaçarlar, ancak Molly, Frizzle'ı kurtarmadan eve dönmeyi reddeder, bu nedenle Ginger ve diğerleri diğer tavuklara da yardım etmeyi kabul eder. Bayan Tweedy, tavuk kanadı üretimine başlar ve Ginger ve Rocky, tasmaları devre dışı bırakacak uzaktan kumandayı almaya çalışırken grubun geri kalanı tavukların fritöze girmesini engellemeye çalışır.

Molly, Ginger'ın Bayan Tweedy tarafından köşeye sıkıştırıldığını görür ve uzaktan kumandayı almaya yardım etmeye gider. Uzaktan kumandayı başarıyla Ginger'a götürür, ancak Bayan Tweedy onu yakalayıp baltayla rehin tutar. Rocky, baltayı sallayıp uzaklaştırmak için bir güç kablosu kullanıyor ve Ginger, tasmaları devre dışı bırakıyor. Bayan Tweedy, baltasıyla fritöze çarptı ve balta içeri düşerek makinenin aşırı yüklenmesine neden oldu. Tavukların hepsi dışarıda yiyecek kamyonuna akın ediyor ve grup ön kapıya doğru yola çıkıyor. Ancak Bayan Tweedy, hamurla kaplanmış fritözün içinden çıkar ve kamyona binerek çatıyı kesmeye çalışır. Ancak Fowler kaçış halatından aşağı kayıyor ve fritöz aşırı ısınıp patlamadan hemen önce Bayan Tweedy'yi ördek dronlarının hendeğine düşürüyor ve Fun-Land Farms tesisini yok ediyor.

Tavuklar Frizzle ve tesisten serbest bırakılan tavuklarla birlikte adaya geri döner. Ginger ve Rocky, dışarı çıkıp tavuk çiftliklerindeki tavukları kurtarırken adada yaşamaya karar verirler; Molly ve Frizzle, keşfettikleri tavuk çiftliklerini bildirmek için havadan keşif görevi görür.