Tartışma:Millî Demokratik Devrim

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Askeri Darbe[kaynağı değiştir]

MDD'yi savunanlar içinde askeri darbe taraftarı olanlarla birlikte olmayanlarda vardı. Örneğin Doğu Perinçek'in önderliğini yaptığı Proleter Devrimci Aydınlık grubu askeri darbeye karşı çıkıyordu. Bu nedenle maddedeki, MDD'yi savunan herkes darbe taraftarı gibi aktarılması doğru değildir, tarihsel gerçeklere ters düşmektedir. Kamarot

Hasan Cemal gibi bir döneğin fikirlerini MDD maddesinde kullnılmış o yüzden bu başlığın doğruluğundan şüphe etmek gerek.--Denereri 12:44, 25 Ağustos 2008 (UTC)

MDD'yi destekleyenler[kaynağı değiştir]

Dr. Hikmet Kıvılcımlı MDD'yi destekleyenler listesinden çıkarıldı. Kendisi açık bir MDD karşıtıdır.Kendisi Demokratik devrimci olmasına rağmen MDD tezine ilk çıkışından itibaren karşı olmuştur. Devrim Zorlaması, Demokratik Zortlama kitabı'nın linki : http://www.onergurcan.org/hikmet%20kivilcimli/zortlama.html --Tutan 13:35, 4 Kasım 2009 (UTC)

Listeden Yalçın Küçük çıkarıldı. Kendisinin demokratik devrimlerle yakından uzaktan alakası yoktur. Sosyalist devrimci yazılar yazmış, mücadele vermiştir. Bu imzasız yazı Tutan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 4 Kasım 2009