Tartışma:Zecharia Sitchin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Azerbaycan (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Maddenin İngilizce sayfasında sahte bilim (pseudoscience) derken bu Türkçe sayfada bazı bilim insanlarına ilham verici olduğu iddia ediliyor. (Şu cümle ile : "Sitchin'in bu teorileri dönemin bilim adamları tarafından eleştirilsede günümüz arkeleologlarına ilham kaynağı olmuş ve eski uygarlıklara bakış açısını değiştirmiştir.") Hangi pozitif bilimsel çalışmaya (arkeoloji veya başka bir disiplinde) hangi iddiası açısından ilham kaynağı olduysa bu belirtilmelidir. Şayet bu bir spekülasyonsa o cümle kaldırılmalıdır. Bilgin adem (mesaj) 19:37, 18 Haziran 2014 (UTC)

kaldırıldı, teşekkürler. --kibele 13:14, 11 Ocak 2015 (UTC)

Azeri asıllı..[kaynağı değiştir]

He was NOT ethnically azeri! Zacharia Sitchin is of Jewish descent.

sumerolog değildir[kaynağı değiştir]

Kendisi Sumerolog olmayıp, sadece Sumerlerle ilgilenen bir yazardır. Kendisi LSE mezunudur. Sumeroloji ile hiç ilgisi yoktur. Sumer dilini bildiği konusunda çok ciddi şüpheler vardır. Bu konularda yaptığı çevirilerin guvenilirliği kesinlikle yoktur. https://en.wikipedia.org/wiki/Zecharia_Sitchin