Tartışma:Vilcabamba, Peru

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İspanya (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İspanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İspanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Arkeoloji (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arkeoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arkeoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

almancadan kısmi tercümedir--Baylan 19:15, 29 Nisan 2006 (UTC)

keşif tarihi[kaynağı değiştir]

Maddede şehrin 1999'da keşfedildiği yazılı, ancak İngilizce maddede The ruins of the city were rediscovered by Hiram Bingham in 1909 in a remote forest site 130 km west of Cuzco called Espíritu Pampa... cümlesiyle başlayan daha uzun bir keşif hikayesi var. Bilgim olmadığı için bir değişiklik yapmadım, bilgili bir kullanıcı bakabilir mi? İyivikiler... homonihilis // ileti 07:06, 4 Temmuz 2008 (UTC)


Maddenin Almancadan çevrildiği tarihle bugünkü sürümü çok farklı. Bugünkü sürüm şöyle..

In dem Gebiet gibt es jede Menge Ruinen aus der Inka-Zeit. Vilcabamba ist noch recht schlecht erforscht, was teilweise auf die schwere Erreichbarkeit und auch auf die Aktivitäten des Sendero Luminoso zurückzuführen ist. Entdeckt wurde es auch erst in den 1960er Jahren durch amerikanische Luftbildaufnahmen. In den letzten Jahren werden immer wieder Neuentdeckungen vermeldet.

Yani: Bölgede İnka zamanından kalma çok sayıda harabe mevcuttur. Vilcabamba hala daha doğru düzgün araştırılmamıştır. Bunu, kısmen zor ulaşılabilirlik ve Sendero Luminoso'nun (Peru'da bir gerilla örgüttür TR. Aydınlık Yol) faaliyetleri alıkoyar. İlk olarak 1960'lı yıllarda Amerikan hava fotoğraf çekimlerinde keşfedilir. Son yıllarda sürekli yeni keşif haberleri gelir. [1]

Kısacası bu konu Almanca maddede hala netliğe kavuşmamış, ancak benim seyretmiş olduğum bir belgeselde de keşif konusu yine böyle çetrefelliydi. Hiram Bingham Vilcabamba'yı ararken Machu Picchu'yu buluyor ve ilk başta Vilcabamba'yı bulduğunu sanıyordu.

Almanca vikipedideki Son yıllarda sürekli yeni keşif haberleri gelir bilgisine dikkate alacak olursak, bugün bu şehrin kesin keşfinin yapılamadığı ve bir efsane olarak kaldığı sonucuna varabiliriz belki. Tabi bu benim görüşüm. :-)--78.188.4.146 06:20, 9 Temmuz 2008 (UTC)