Tartışma:Tahta kurdu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Böcekler (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Böcekler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Böcekler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Hakkında bilgi verilen "common furniture beetle" (Anobium punctatum), tahta kurdudur. Tahta kurusu ise halk arasında "bedbug" olarak adlandırılır. Latince ismi "Cimex lectularius"dur.

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Tahtakurusu, Türk Dil Kurumunda iki değil, tek kelime olarak geçmektedir. Bu sebeple "Tahta kurusu" başlığını "Tahtakurusu" olarak değiştiriyorum. Saygılarımla. -- M. Yalçın Yalhı ileti 12:28, 3 Nisan 2008 (UTC)

Korkunç bir hata[kaynağı değiştir]

Yarımkanatlılar takımından Tahtakurusu (Cimex = bedbug) ile Kınkanatlılar takımından Tahtakurdu (Anobium) karıştırılmış Kmoksy 05:40, 13 Nisan 2010 (UTC)

Tahtakurusu ile Tahta kurdu adlarıyla ayrı sayfalara bölündü[kaynağı değiştir]

Anobium (Tahta kurdu) türü kınkanatlı böceklerin verildiği Tahtakurusu sayfasında metin içinde Cimex (Tahtakurusu) türü yarımkanatlılar da tanımlanmış olduğu için karışık madde iki ayrı madde olarak yeniden düzenlendi. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın! Kmoksy 16:29, 13 Nisan 2010 (UTC)