İçeriğe atla

Tartışma:Türkçülük Günü

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Legolaskaos tarafından 3 yıl önce Hatalı Madde başlığına

Arşiv ( - 07 Mayıs 2006)


Maddenin düzenlenmesi lazım. Bu hali ile kimseye faydası yok. Bir hafta içinde düzenlenmezse eski haline geri getirilecek. --Timurberk 15:12, 3 Mayıs 2006 (UTC)

Başlıkta uygunsuz şeyler nedir?3 mayısın oluşumu ve tarafların savunmaları ortadadır.Sadece bilgil.

Burası bilgi çöplüğü değil. --Timurberk 16:07, 4 Mayıs 2006 (UTC)

Neyin bilgi çöpü olduğuna kim karar veriyor?Başlığın silinme isteği subjektiftir.Bu imzasız yazı Kullanıcı:Rua (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hiçbir emek sarf etmeden kopyala yapıştır yapmışsınız. Bundan dolayı silinmesi için birçok sebep sayılabilir. Siz galiba Vikipedi'de yenisiniz. Hoş geldiniz... Fakat vikipedinin kalitesi için çaba gösterelim lütfen. --Timurberk 19:06, 4 Mayıs 2006 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

  • Sayın kullanıcı,

Yakın tarihimizin önemli olaylarından birine temas etmişsiniz. Kalıcılığı yönünden maddeyi:

a)"Tarafsızlık" ilkesini göz önünde bulundurarak yeniden gözden geçirirseniz,
b)Atsız'ın savunmasını, ansiklopedinin tarzına uygun olarak küçük harflerle düzenlerseniz daha iyi olur, düşüncesindeyim. Çalışmalarınızdan dolayı tebriklerimi sunarım. --Hasan Sami 07:26, 18 Temmuz 2006 (UTC)

Selamlar. Şu anki haliyle bu maddenin konusu Irkçılık-Turancılık Davası maddesinkiyle aynıdır. Türkçülük Bayramı başlıklı madde olarak kalabilmesi için Hüseyin Nihal Atsız ve Nejdet Sançar'ın ilgili makalelerine göz atarlarsa faydalı olacaktır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:42, 19 Nisan 2008 (UTC)

Hatalı madde[kaynağı değiştir]

Olayın adı bizzat Türkçüler tarafından "Türkçüler Günü" olarak konulmuştur. 3 Mayıs bir bayram değildir.Bu imzasız yazı 85.106.141.160 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Evet aslına bakarsak öyle. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 16:06, 1 Mayıs 2008 (UTC)
Türkçülük Günü değil miydi? Takabeg ileti 16:08, 1 Mayıs 2008 (UTC)
Sevinerek kutlanacak, anılacak bir şey değilse bayram olarak nitelendirmek yanlış olur herhalde. --Timurberk 16:14, 1 Mayıs 2008 (UTC)
Esenlikler. "Bundan sonra 3 Mayıs Türkçülerin günüdür. Ona bir bayram diyemeyeceğiz. Çünkü yıllarca süren büyük ıstırabımız o gün başlamıştır. Ona bir matem demek de kabil değildir. Çünkü bunca sıkıntıların arasında bize büyük bir imtihan vermek, yürekliyle yüreksizi er meydanında denemek, yahşi ile yamanı ayırmak fırsatını vermiştir." alıntısından da anlaşılacağı gibi bayram olarak anılması söz konusu değildir. Ayrıca bu günü Türkçüler olarak "3 Mayıs Türkçüler Günü" olarak anarız. Esen kalın.

Merhabalar madde adı "Türkçülük Günü" olmalı, ayrıca Bayramlar kategorisinden çıkartılmalı. Bu haliyle VP:TBA'ya aykırı.--Boyalikus 02:32, 6 Mayıs 2008 (UTC)

Hatalı madde başlığı[kaynağı değiştir]

"Türkçülük Günü", hatalı bir ifadedir. Günümüzde ve öncesinde Türkçüler, bu günü "Türkçüler Günü" olarak kutlamışlardır. Genç Atsızlar adlı Türkçülük fikrini benimseyen kuruluş dahi bu günü "Türkçüler Günü"olarak kutluyorlar. Daha öncesinde taşımıştım ama tartışma bölümünde tartışılmalı denilmişti.

Dikkate alırsanız sevinirim, iyi günler. Emin Savaş (mesaj) 15.08, 14 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Hatalı Madde[kaynağı değiştir]

Türkçülük Günü Değil Türkçüler Günüdür Türkçülük 3 Mayıs 1944 de Ortaya çıkmamıştır Legolaskaos (mesaj) 12.26, 20 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla