Tartışma:Tâbiîn

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Doğruluğu konusunda şüphe var diyor yanlış şablonu, ben de diyorum ki şüphe falan yok, mutlak yanlış. Lütfen basit bir tanım girecek olduğumuz zamanlarda bile konuyla ilgili bir sözlüğe veya ansiklopediye bakalım. Bu çok yanlış bir tanım. Ayrıca Türkçe grameri korkunç, lütfen her cümlemizde imla ve gramerimize az da olsa dikkat edelim. Tanımı daha sonra düzeltip genişleteceğim, şimdilik {{yanlış}} ile kalsın ve lütfen bu şablonu kaldırmayın. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 13:18, 26 Şubat 2006 (UTC)
  • "İslam dininde son peygamber Muhammed" veya "İslam dininin son peygamberi"... diğer türlü gramer açısından hatalı oluyor. - Noumenon 07:43, 9 Mart 2006 (UTC)

a harfi için uzatma işareti[kaynağı değiştir]

Şu an Türkçe'de kullanılıp kullanılmaması tartışmalı olduğundan çok emin değilim ama, "Tabiin"deki a ve ikinci i harfleri uzatmalı olması dolayısıyla belki ^ işareti koymak uygun olabilir: "Tâbiîn" . Diğer türlü, "elbette" manasındaki "tabi" ve "mağara" anlamındaki "in" okunuşlarının birleşmesi gibi okunmamalı. --Yolcu 17:03, 10 Nisan 2006 (UTC)