Tartışma:Svastika

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Din (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Din maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Din kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hinduizm (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hinduizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hinduizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yanlış bilmiyorsam, Svastika ile Nazi sembolü olan işaret (gamalı haç) arasında biçimsel fark var: Dönüş yönleri birbirinin tersidir. --Aliska 16:50, 28 Haziran 2006 (UTC)

  • Doğru hatırlamıyormuşum (bilmiyormuşum):

There exist many types of signs which stand for the Swastika. Even the standard version has two forms the one facing the right also called the symbol of- the right hand path and the one facing the left called the symbol of the lefthand path. These two Swastikas are also considered to represent the male and female. There is also a Swastika which is an amalgam of these two types. --Aliska 07:29, 29 Haziran 2006 (UTC)

  • Bunun üzerine ders bitirme tezi yazmıştım "Kültürel Sembol ve Sistemler" dersinde. Ankara'ya dönünce arşivimde bulabilirsem ekleyeyim mutlaka. Denildiği gibi, farklı çeşitleri var aslında. Uçlarının ikinci kısmı kıvrık olup da bir daireyi andıranlarından, açısal farklılıklarla uçlarının iki kısmı da kıvrık olup bir havalandırmayı andıranlarına kadar... Utku TanrıvereMesaj 01:34, 8 Aralık 2011 (UTC)