Tartışma:Suriye Kürdistanı çatışmaları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kürdistan (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kürdistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kürdistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde adı ve içeriği[kaynağı değiştir]

Madde için olayları "Suriye Kürdistanı ayaklanması" diye niteleyen bağımsız kaynaklar lazım. Küresel medyadaki haberlerin hiçbirinde bu isme rastlamadım. Olaylar Suriye iç savaşının bir parçası, özel bir Kürt ayaklanması olduğuna dair net bilgi yok.--Khutuckmsj 21:07, 18 Eylül 2012 (UTC)

"Suriye Kürdistanı" gibi bir adlandırma için bahsettiğiniz türden bağımsız kaynalar gerekiyor. Madde başlığı için "2012 Suriye'de Kürt ayaklanması" uygun olabilir. Medyada buna dair haberler var. 2004 yılında da ülkede bir Kürt ayaklanması yaşanmış. esc2003 (mesaj) 04:19, 23 Eylül 2012 (UTC)
  • Sayfanın adı "2012 Suriye'de Kürt ayaklanması" olarak değiştirildi. esc2003 (mesaj) 21:33, 13 Ekim 2012 (UTCA

Ayaklanma kavramının başlık için tartışmaya açılması gerekir.Taraf olarak gösterilen Suriye Ordusuyla tek bir çatışma olmadan bir anlaşmayla bölgeler devredilmiştir.

Selamlar. Maddenin ismini Rojava Savaşı yapsak uygun olur mu sizce? Suriye Kürdistanı çatışmaları biraz tuhaf duruyor, sonuç olarak bu bölgeye Suriye Kürdistanı yeni yeni deniyor, ve olayların gerçekleştiği dönemde bölgede bolca Arap nüfüsü mevcuttu. Ayrıca yabancı kaynaklarda da bu olayların ismi Rojava Conflict veya Rojava Clashes diye geçiyor. Ne dersiniz @Khutuck ve @Esc2003?--TheDevMate (mesaj) 03.47, 29 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]

Ayaklanma başlığı doğru değil[kaynağı değiştir]

Maddenin başlığının ayaklanma olarak adlandırılması doğru değildir. Suriye'de olaylar patlak verince, Esad rejimi olsun, muhalifler olsun Suriye'deki Kürt Bölgesi'ni tehdit eder hale geldiler. Özellikle IŞİD, Nusra gibi terör örgütleri Kürtleri açıktan hedef almaya bşladılar. Kürtler de buna karşılık kendi birliklerini oluşturmuşlardır. Görüldüğü gibi bir ayaklanma söz konusu değildir. Başlığın Suriye Kürt Bölgesi Çatışmaları veya Suriye Kürdistanı Çatışmaları (İngilizce wikipedide bu ad kullanılmış) olarak değiştilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kürt ayaklanması söz konusu değil. Kürtler daha çok kendi bölgelerini Esad ve muhaliflere karşı savunuyor.--Whitelionarda (mesaj) 13:19, 6 Ağustos 2014 (UTC)