Tartışma:Sherlock Holmes

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • sherlcok holmes, yazar diil roman kahramanıdırahmetyuksel 17:07, 31 Temmuz 2006 (UTC)

tümdengelim ve tümevarım[kaynağı değiştir]

Holmes asla ve asla tümevarım kullanmaz hatta bi çok yerde bununla dalga geçer. holmes sadece tümdengelim kullanır, zaten bu ikisinin birarada kullanılması mantıken mümkün değildir. zaten ilk oyku olan kızıl soruşturmada dr. watson ve holmes tanıştıklarında, holmes bize uzun uzun yontemlerini anlatır. Amaninbe 07:19, 20 Ağustos 2006 (UTC)


suyun varlıgından okyanusa ulaşmak tümevarım değilse nedir?

ayrıca "dünyanın güneş etrafında döndüğünü bilmek işime yaramıyorsa, neden bu bilgiyi kafamda tutayım ki" tümdengelime örnek bu olmamış. biraz diziliş hatası olmuş. mesela faydasız bilgiden şiddetle kaçınmıştır denilebilir. örnek bu cümle gibi ahmetyuksel 22:25, 20 Ağustos 2006 (UTC)

ayrıca bu çok sevdigim kahramanın maddesine güzel katkılarından dolayı şahsi tşkler. ahmetyuksel 22:28, 20 Ağustos 2006 (UTC)


o kısmı ben yazmamıştım, sadece silmek belki ayıp olur diye silmedim, ama holmes'ün tümevarım kullanmayacağı açıktır. ekleme yapayım en iyisi, uyarın için sağol. Amaninbe 04:31, 21 Ağustos 2006 (UTC)


"From a drop of water," said the writer, "a logician could infer the possibility of an Atlantic or a Niagara without having seen or heard of one or the other.. http://en.wikisource.org/wiki/A_Study_in_Scarlet/Chapter_2 orası bizzat kitapta geçiyor. suyun varlığından okyanusa ulaşması yani delillerden ipuçlarından olayı çözmesi doğrudur. ama tümevarım yerine tümdengelim yazmam gerekirdi.ahmetyuksel 08:38, 21 Ağustos 2006 (UTC)


baktım şimdi kitaba ve buldum yerini, ama zaten yanlış olduğu için silmedim sadece bu tanımın insanların tümdengelim ve tümevarımı karıştırabileceğini dusunduğum için sildim, tekrar koy istersen, ama yanına açıklama da yaz istersen, sağol, kolay gelsin Amaninbe 08:55, 21 Ağustos 2006 (UTC)