İçeriğe atla

Tartışma:Serinçayır, Göle

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

uç sefer çol olduğundaçol penek ismi almış daha sonra serinçayır ismi almiş

uç sefer çol olduğundaçol penek ismi almış hangi ileri zeka bu tezi sunmuş merak ediyorum. :) İdda sahibi bunu hangi kaynağa dayandırıyor. Bir yer nasıl 3 sefer çöl olur. Coğrafya bilimine bile ters bir iddda. Saçma sapan bir iddaa.

Günümüzde biçok ilin isminin nerdeden geldiğini kaynak yetersizliğinden dolayı tam olarak bilemiyoruz. Dolayısyla küçük bir köyün isimi ile ilgili bir kaynak bulmak çok zor. Ancak çolpenek isimi muhtemelen diğer yerleşim merkezlerindeki gibi kürtçe bir isim olmalı. 80 darbesinden sonra yerleşim isimlerinin tükçeleştirilmesiyle burda türkçe bir isim olmuş.Bu imzasız yazı 85.101.91.199 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

ee peki sen İLERİ zeka[kaynağı değiştir]

Ardahan'da 4-5 tane yerleşim yeri dışındaki eski isimlerin tamamına yakının kıpçık dil kökenli(çölpenek oğuzca kökenlidir) ve gürcü dil kökenli olduğunu bilmeden sanki Ardahan'da bir Kürt çoğunluk varmış gibi şövenistçe akıl karmaşası yapmana ne demeli...ey çok zekalı kardeşim.Ardahan'da yerel Kürt hiç bir zaman olmamıştır ve mevcut Kürt kökenliler Güneydoğu göçmenidirler,Osmanlı arşivlerinde mevcuttur bu.

arşivcisiniz galiba, çölpenek tam olarak nece olduğunu kesin bir kanıtı yok. (dikkat edersen kesinlikle bu dildedir denmemiş) araştırmak gerekiyor, kıpçakçada olabilir, oğuzcada, ermenicede, gürücücede, kürtçede ama 3 kere çöl olmadığını kesin.