İçeriğe atla

Tartışma:Senfonik metal

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Avant-garde metal ile ilişkisi[kaynağı değiştir]

  • Avant-garde metal senfonik metale hangi yönden kaynaklık edebilir/etmiştir?
  • Avant-garde metal senfonik metalin hem kaynağı hem de türevi olarak gösterilmiş.(!)

Tartışmaya cevap vermeden sayfa değiştirmek[kaynağı değiştir]

1- Senfonik death metal nasıl bir tür oluyor? 2- Diğer metal türlerinde de kısıtlı olarak senfonik enstrümanların ve melodilerin kullanılmasi onları senfonik yapmaz fakat iyi sentezler oluşturulduğu pek çok defa görülmüstür; Bu öznel bir cümle, iyi sentezler oluşturulduğu pek çok defa görülmüstür kısmı için bir bahaneniz yoksa siliyorum. 3- Aynı sorun; avant-garde metal'in senfonik metale nasıl kaynaklık ettiğini açıklayabilir veya bununla ilgili bir kaynak gösterebilir misiniz? --Kuz 13:35, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Senfonik metalin alttürü olarak gösterilen senfonik death metal melodik death metale yönlendiriliyor. Oysa senfonik metal melodik death metale kaynaklık etmemştir ve hatta daha yeni bir türdür. Senfonik death metal adında bir tür de yoktur. Bu alttürü siliyorum.--Kuz 15:53, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Türün öncüleri[kaynağı değiştir]

Eğer senfonik metalin alt ve melez türleri arasında senfonik black metali de gösteriyorsak (-ki bence alt veya melez türü değildir ama bir kaynak gösteremediğim için tanımdaki "senfonik" sözcüğünden dolayı bu yanlışı düzeltemiyorum) Emperor da öncü gruplar arasına eklenmeli. Zira Therion 1995 çıkışlı bir albümle senfonik metale yönelmeye başlarken[1], Emperor'un senfonik black metal albümü In the Nightside Eclipse 1994 yılında çıktı.--Kuz 18:27, 31 Ağustos 2008 (UTC)

Emperor hiç tam "senfonik metal" yaptı mı? Bunu size soruyorum çünkü benim hiç Emperor dinlemişliğim yok hatta adını da ilk sizden duyuyoum (ekstrem metal ile pek aram yoktur). Eğer In the Nightside Eclipse albümünde "senfonik black metal" yaptılarsa senfonik metalin değil senfonik black metal'in öncüleridir. Öyleyse onları "senfonik metalin öncüleri" arasında saymanın da bir anlamı yok. Tabi In the Nightside Eclipse bir senfonik metal albümüyse eklenebilir.--Ms. Naz 06:59, 1 Eylül 2008 (UTC)
Emperor senfonik metal yapmadı. Buradaki sorun, sayfada senfonik black metalin senfonik metalin bir alt veya melez türü olarak gösterilmesi. Eğer sbm, sm ile ilgili bir türse, sm ile ilgili ilk albümü yapan grupun da öncü sm grupları arasında bulunması uygun değil mi?--Kuz 07:19, 1 Eylül 2008 (UTC)