Tartışma:Sadreddin Konevî

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Felsefe (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İran (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İran maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İran kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sadreddin Konevî (1210-1274), Fars sufi[1][2] doğum yeri tam bilinmemekte, ancak Malatya olarak rivayet edilmektedir.

Türk olmasına karşın...

Yukarıdaki ibarelerde çelişki vardır: İlkin Fars, sonra Türk olduğu söylenmiştir.

Sadrettin Konevi Hz.'nin Hz.Mevlana'nın hocası olduğu doğru değildir. --95.8.183.31 01:48, 16 Ocak 2013 (UTC) k.

Nasirü'd-Tusi ile Sadre'd-din Konevinin yazıştıkları bilgisi tamamen tarihçilerin yanılmasıdır. Sadre'd-din Konevi'nin yazıştığı kişi, Selçuklu Sultanı II. İzze'd-din Keykuvas'ın bir buçuk yıl ( 1246-47 ) Vezirliğini yapmış olan, Ahi Evren Hace Nasirü'd-din Mahmud el Hoyi'dir ( Hicivleri ile günümüze kadar ismi gelmiş Nasrettin Hoca'nın ta kendisidir ) Ayrıca; Sadre'd-din Konevi'nin Sunni itikatlı, Nasirü'd-din Tusi'nin ise Şia itikatlı olduğu düşünüldüğünde bahsi geçen mektuplaşmaların olamayacağı bu yanlış bilginin tarihçilerin Nasrettin Hocayı tanımlayamamasından isimleri karıştırmalarından ve döneminde Huliliyye tarikatına mensup Mevlananın Ahi Evreni karalama, unutturma politikasından ileri geldiği görülecektir. [1] — Bu imzasız yazı 88.250.232.41 (mesaj • katkılar) tarafından eklenmiştir. 07.34, 27 Nisan 2021 (UTC)

^ Kaynak Kitaplar; Prof.Dr Mikail Bayram 1-Ahi Evren Ve Ahilik teşkilatının kuruluşu 2-Sosyal ve Siyasi Boyutlarıyla AHİ EVREN - MEVLANA MÜCADELESİ

Nasirü'd-Tusi ile Sadre'd-din Konevinin yazıştıkları bilgisi tamamen tarihçilerin yanılmasıdır. Sadre'd-din Konevi'nin yazıştığı kişi, Selçuklu Sultanı II. İzze'd-din Keykuvas'ın bir buçuk yıl ( 1246-47 ) Vezirliğini yapmış olan, Ahi Evren Hace Nasirü'd-din Mahmud el Hoyi'dir ( Hicivleri ile günümüze kadar ismi gelmiş Nasrettin Hoca'nın ta kendisidir ) Ayrıca; Sadre'd-din Konevi'nin Sunni itikatlı, Nasirü'd-din Tusi'nin ise Şia itikatlı olduğu düşünüldüğünde bahsi geçen mektuplaşmaların olamayacağı bu yanlış bilginin tarihçilerin Nasrettin Hocayı tanımlayamamasından isimleri karıştırmalarından ve döneminde Huliliyye tarikatına mensup Mevlananın Ahi Evreni karalama, unutturma politikasından ileri geldiği görülecektir. [1] — HırçınDoğan mahlası ile Ertuğrul Günaydın tarafından eklenmiştir. 07.34, 27 Nisan 2021 (UTC)

^ Kaynak Kitaplar; Prof.Dr Mikail Bayram 1-Ahi Evren Ve Ahilik teşkilatının kuruluşu 2-Sosyal ve Siyasi Boyutlarıyla AHİ EVREN - MEVLANA MÜCADELESİ