İçeriğe atla

Tartışma:Sağtepe, Çüngüş

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

==Tarihi==DÜZELTME Köyün şu andaki yerleşim yeri başka bölgelerden göç eden dörtkardeş tarafından yakındaki su kaynağını bularak yerleşim yeri olarak seçmesiyle kurulmuşturk Köy 350 -400 yıla dayanan geçmişe sahiptir Köyün eski bir ermeni yerleşkesi olduğu yönünde arazive tarla adları geçmektedir. (kale gavuro, teyiri vb.) köyün asıl yerlileri bahçe mezrasında toplanmıştır. Köyde pirandan çok göç almıştır.mezrada KULOĞO, KELOYO, SEYO VE BEZEKODAN oluşan ailler oturmaktadır. Birinci dünya harbinde çok yetişkin erkek savaşta yok olup kayıpolmuştur. Bu dönemde Elazığ iline göç eden aile biryleri olmuştur. şu anda bu ailelerin bir kısmı Adana ve MERSİN ilinde yaşamaktalar. Köyün gelenek görenekleri tipik dimili kültürüdür.

 ermeni bağı yoktur teyırıdenilen yerın ismi halk arasında (çitlenbik) olan ağaçların olduğu yer olarak bilinir kale gavuro yeryüzü oluşumundan kaynaklanan şekıl itibariyle köylülerin taktığı mevki ismidirKöyden elazığa göç olmamıştır sadece Tarsusa göç olmuştur köyün bir bölümü tarsustadır diğer şehirlere nadiren göç  olmuştur dilide zazacadır

düzeltme : zülfü mehmet KARATAŞ