Tartışma:Sınırbilim

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Felsefe (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Merhabalar,
  • İnternetteki aramalarda çok da güvenilir olamayacak iki sitede sınır-bilim lafına rastladım. Bunun dışında ne internette ne de herhangi bir Türkçe kitapta fringe science karşılığı bulabildim. Açık konuşmak gerekirse sınır-bilim pek içime sinmiyor; fringe science teriminin Türkçe karşılığını bilen varsa lütfen maddenin adını bu yönde değiştirsin. Kaynağı da buraya yazabilirse harika olur... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 14:45, 11 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhaba, benim aklıma aykırı-bilim ya da uç-bilim geldi. Sınır sözcüğünün tam bir anlam vermediğini düşünmekteyim. Aslında bunu kişiye indirgersek yani genelden farklı ve dışarda fikirleri olan kişilere çıkıntı adam dediğimizi düşünürsek çıkıntı-bilim bile diyebiliriz bence. bknz.--Manco Capac 15:01, 11 Ağustos 2008 (UTC)
Uç-bilim benim hoşuma gitti ^_^ ama doğrulanabilir bir şey olursa çok iyi olur diye düşünüyorum... Çıkıntı da sınır gibi ilk bakışta anlaşılamayabilir gibi geliyor bana... Acaba Türkçe hiçbir bilim sözlüğü gibi eserlerde hiç geçmemiş mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 15:07, 11 Ağustos 2008 (UTC)
  • Ancak Google aramasında aykırı bilim için bayağı bir giriş var. Sanırım bu daha uygun olacak gibi. Ne dersiniz? --Manco Capac 09:04, 14 Ağustos 2008 (UTC)
    • Ne oldu bir yanıt alamadım? Fikir belirten?--Manco Capac 07:00, 23 Eylül 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Aylar sonra gelen geç yanıt: aykırı bilim için çok sonuç var ama çıkan sonuçların neredeyse hiçbiri fringe science kavramından bahsetmiyor. Bu durumda bunun karşılığı olarak kullanıldığını öne süremeyiz. Mot à mot çevirilerden hazzetmesem de sınır bilim, aykırı bilimden daha uygun duruyor gibi geliyor bana... Sınır olmak illa aykırı olmak anlamına gelmez zira; sınır bilim içinde görülen birçok şey pek de aykırı şeyler değiller (tabii çooook aykırı olanları da var o ayrı). Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 16:07, 15 Şubat 2009 (UTC)