Tartışma:Reenkarnasyon

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Din (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Din maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Din kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ölüm (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hinduizm (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hinduizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hinduizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Psikoloji (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Psikoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Psikoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

wiki kural ihlali : tarafsızlık ilkelerine bağlı kalınmaksızın ! "konu hakkında yapılan eleştiriler" kısmı gerekçe gösterilmeksizin silinmiştir konu hakkında tarafsız bir hakemin silinen maddeleri incelemesi önemle rica olunmaktadır.


Mevlana ve Yunus Emre'nin dizelerinde reenkarnasyon kısmı orjinal çeviri değildir. lütfen konuyu tekrar araştırınız orjinalinde her nekadar osmanlıca olsada anlaşılabilinir farklı ifadeler yer almaktadır. bu açıdan kelime güncellemeleri güncel çevirisi yapan kişinin yorumuna açık kalmıştır. mümkünse orjinal halinin altında güncel çeviri yorumunun yer alması en doğru ifadeleri içerecektir

saygılarımla


doğrulanabilirlik ilkesi[kaynağı değiştir]

katkıda bulunan kullanıcıyla olan mesajlaşmayı buraya ekliyorum --kibele 12:32, 29 Kasım 2006 (UTC)

  • merhaba, vikipedi'ye katkıda bulunmaya devam etmek istiyorsanız, yardım sayfalarını biraz okumanızı öneririm. reenkarnasyon maddesine yaptığınız katkı ansiklopedik olmaktan uzak görünüyor, kişisel yorumlar var ve kaynaksız. katkılarınızı yaparken bunlara dikkat etmenizde yarar var. kolay gelsin. --kibele 11:36, 29 Kasım 2006 (UTC)
reenkarnasyon hakkında yazdıklarımın kendi düşüncelerim olduğu doğrudur. çünkü reenkarnasyonu tanımlayabilen mevcut değildir. olsaydı onları kaynak gösterirdim.sadece benim fikirlerime yakın ve destekleyen zihnin kudreti adlı bir kaynak var tabi o kaynakta reenkarnasyondan bahsedilmiyor sadece insan beynin algılama hataları yapabileceğinden bahsediyor not:yazdıklarım kendi fikirlerim insan kendi fikirlerim ve gözlemlerim yazdıklarımın bu işin uzmanlarınca değerlendirileceği kanaatindeyi bilgi paylaşarak çoğalır illa bir yerden kopyalanarak değil.ilginiz için simdiden teşekkürler
  • maalesef vikipedi'de özgün çalışmalara, fikirlere yer veremiyoruz. doğrulanabilirlik ilkesi temel taşlardan biridir. bir yerden kopyalamaktan değil, paylaşılmış bilginin buraya aktarılmasından söz ediyoruz. fikirlerinizi uzmanlarıyla tartışabileceğiniz başka ortamlar bulabileceğinizden ve geliştirebileceğinizden eminim. bunun sizin düşüncelerinizle ilgili özel bir yorum olmadığını anlayacağınızı ve başka kaynaklardan doğrulanabilecek (ama kesinlikle kopyalayarak değil!) bilgileri eklemeye devam edeceğinizi umuyorum. iyi çalışmalar. --kibele 12:27, 29 Kasım 2006 (UTC)

Hazreti Mevlana'nIn o sölerinin tevili yapIlmIstIr. Bu sözleri reenkarnasyon olarak acIklamak dogru olmaz. Lütfen yukarIdaki en son ki yazImI okuyunuz. --Yalansoylemez 18:22, 14 Şubat 2007 (UTC)

  • Mevlana ve Yunus Emre reenkarnasyoncudur iddiası yapılmıyor burada; yalnızca "reenkarnasyonun ima edildiği ileri sürülmektedir" deniyor, aradaki farka lütfen dikkat edelim. Bu sözleri herkes kendine göre yorumlayabilir, fakat bu sözler söylenmiştir, gerçektir, her yerde bulabilirsiniz ve artık lütfen tekrar tekrar kaynaklı bilgileri çıkartmaya çalışmayalım--Düşünenadam 18:59, 14 Şubat 2007 (UTC)

Lütfen Dikkat Edelim!...[kaynağı değiştir]

Öncelikle Mevlana ve Yunus Emre nin beyitlerinde ki bu sözlerin ne demek istediğinin tam olarak anlaşılması gerekmektedir. Burada Mevlana ve Yunus Emre nin kastettikleri reenkarnasyon değil insanın var oluşu ve tasavvuf yolundaki yürünmesi gereken mertebeler rumuzlu biz şekilde anlatılmaktadır. Burada mevlananın mesnevisinin ve yunus emre nin beyitinin evveliyatına bakılması gerekilmektedir. Koskoca mesnevinin ve sayısı dahi bilinmeyen beyitlerin içinden iki satır alınarak reenkarnasyona konu edilmesi ve tasavvufta islamiyetin asla kabul etmediği reenkarnasyonun bulunduğunu iddia edilmesi son derece yanlıştır. Çünkü tasavvuf islamiyete aykırı olan hiç birşeyi bünyesinde barındırmaz! Çünkü tasavvuf islamiyetin özüdür. Lütfen konu yazılmadan önce daha iyi araştırılsın.

Devir kuramı diye bahsedilen bir şey vardı, yazılanlar ona benziyor. --2001:A98:C060:80:1CB8:7922:EDB8:B018 13:05, 4 Eylül 2014 (UTC)

Ahmet Mahmut Ünlü[kaynağı değiştir]

Ahmet Mahmut Ünlü'ye göre Reenkarnasyon olamaz. Bunun da yazılması gerekir

68.100.166.227 14:02, 30 Ekim 2015 (UTC)